Под 14-дневна карантина в Монтана са 29 руски граждани, пристигнали,

...
Под 14-дневна карантина в Монтана са 29 руски граждани, пристигнали,
Коментари Харесай

14-дневна карантина за руснаци в Монтана, пристигнали да работят по Балкански поток

Под 14-дневна карантина в Монтана са 29 съветски жители, пристигнали, с цел да работят по построяването на газоразпределителна станция на Балкански поток край монтанското село Расово.

Те са изолирани в хотел в Монтана и са им взети проби за РCR-тестове, оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Монтана.

Под домашна карантина в Монтанско са 708 души

Други 26 съветски жители, пристигнали да работят на същата станция край село Расово, към този момент са на обекта, откакто тяхната 14-дневна карантина изтече и дадоха негативни РCR-тестове за ковид.

РЗИ завърши тестването на личния състав в домовете за остарели хора в района. Чакат се резултати от още няколко проби от работещи в дома в село Орсоя. До в този момент бяха открити трима инфектирани - две хигиенистки от вкъщи в село Добри дол и един водач от вкъщи в село Говежда. Тримата са без признаци и са сложени под 28-дневна карантина в домовете си, дружно със своите фамилии.

Всичките хора, настанени в дома в село Добри дол, бяха тествани и дадоха негативни проби. Същото ще бъде направено и с хората в дома в село Говежда, прецизираха от здравната ревизия в Монтана.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР