Почувствайте с открито сърце скритите символи в изложбата Хоризонт“ на

...
Почувствайте с открито сърце скритите символи в изложбата Хоризонт“ на
Коментари Харесай

Душата, любовта, простора на мисълта и скритите символи в изложбата “Хоризонт” на Мария Алексиева

Почувствайте с намерено сърце скритите знаци в изложбата „ Хоризонт “ на Мария Алексиева

Осмата независима галерия на бургаската художничка Мария Алексиева е реалност. Експозицията е планувана и работена близо три години и ще бъде открита в изложба „ Неси ”.

Тя е от тези художници, които ни дават вяра с фината мисъл и комбинация на платната си, с прецизното полагане на всеки щрих.

Пастелните цветове, които Мария употребява, укрепват чувството за деликатност, лекост, безкрайност и шир, създавайки многопластови художествени творби, почтени за всеки изтънчен дом и изложба по света.

Безразлична към ежедневната суетност, непотребните страсти, думи и искания, надарената художничка Мария Алексиева е добре позната на ценителите на изкуството, с над 10 годишната си работа в Бургаската художествена изложба „ Петко Задгорски ”. Много надарен създател, който непрестанно уголемява хоризонтите на своите креативен търсения.

„ Мечтая си за независимо ателие и здраве за всичките близки ”, споделя Мария с усмивка. И не крие, че времето на изолираност, поради Covid 19 оказва въздействие върху нея, както и интервала на майчинство, раждането на обичания й наследник.

В изложба „ Неси ” Алексиева ще подреди пейзажи, фигурални композиции, маслена живопис. Темите са разнородни – църкви, пътища, знаци, претърпени и мечтани страсти.

Тя приказва с признателност и почитание за своите сътрудници от градската художествена изложба, за шефа Георги Динев, който я направлява в годините, първият й преподавател в учебно заведение „ Св.Св. Кирил и Методий ”, в този момент учител в Националната художествена академия – проф. Светозар Бенчев, в чийто препоръки се вслушва деликатно, за художника Кольо Кехайов, и неговата превъзходна работа като куратор и художник. Мария загатва, че се е вдъхновявала и от по-големия ѝ брат, който също е рисувал, а някои от творбите му тя грижливо пази.

Първата й галерия е през 1999 година в изложба „ Балкон ”. Споделя, че доста хора и събития я образуват като създател –това са огромни имена в изкуството като Светлин Русев, Стоян Цанев, Иван Вукадинов и други

Най- мощната и безгранична сила за всеки създател си остава любовта, поддръжката на най-близките, а Мария се радва на такава от страна на момчетата вкъщи. С доста неспокойствие тя ще посрещне всички посетители в изложба „Неси“, където ще се докоснем до една безпределно забавна и запаметяваща се галерия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР