Почти всяка сряда заделяме десетки милиони за свлачища, срутища, ремонти

...
Почти всяка сряда заделяме десетки милиони за свлачища, срутища, ремонти
Коментари Харесай

Борисов за свлачищата: За съжаление такава е природата в България

Почти всяка сряда заделяме десетки милиони за свлачища, срутища, поправки по старите трасета. За страдание такава е природата в България. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов, който в събота инспектира свлачището на пътя Своге-Ребърково край село Елисейна.

Премиерът обърна внимание на тежките условия, в които се работи. Той посочи, че през нощта не се работи. “Няма смисъл да се рискува човешки живот за ден разлика. Важно е бързо да се разчисти, само че при съблюдаване на всички ограничения за сигурност “, добави той.

“Виждате каква е природата. Трябва се строи и да се оправя оптимално бързо. Има обходен път. Надявам се до сряда да стане подготвен. Вече желая особено, изключително за алпинистите, би трябвало да има по няколко инструктажа дневно. Много е рисково, всеки, който е доброжелателен, може да види в какво положение са скалите. Може да видят горе момчетата къде работят и в какви условия. Лесно се приказва “, сподели Борисов.

Той уточни, че по трасето би трябвало да се чистят камъните сред два и три пъти дневно.

" Единственият късмет да се предотврати такова нещо е да отрежем с 45 градуса надолнище. Това са милиарди и по-лошото е, че по-късно ще тръгнат свлачищата. Трябват мрежи. Трябва да облечем, колкото може повече, скалите ", разяснява Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР