Почти всяка автомобилна марка има модел, който се откроява над

...
Почти всяка автомобилна марка има модел, който се откроява над
Коментари Харесай

Готов е четвъртият SEAT Leon

Почти всяка автомобилна марка има модел, който се откроява над останалите и се продава по-добре. При испанския производител SEAT това е Leon, чието ново, четвърто потомство излиза в този момент. Моделът се появява след новите VW Golf и Skoda Octavia, с които поделя платформа и задвижващи елементи, само че това не му пречи да резервира своята характерност. И даже да превъзхожда " роднините си ".

Габаритите на общоприетия Leon са дължина 4368 мм, ширина 1800 мм и височина 1456 мм. В съпоставяне с предшественика си новият хечбек е с 86 мм по-дълъг, с 16 мм по-тесен и с 3 мм по-нисък. Размерите на комбито Leon ST са надлежно 4642 (+93 мм), 1800 (-16 мм) и 1448 (-3 мм). А дистанцията сред двете оси и при двата разновидността е еднообразно - 2685 мм (+50 мм).

И в случай че размерът на багажника на хечбека си остава същият - 380 литра в общоприетата настройка, при комбито той е повишен с 30 литра и към този момент е 617.

Интериорът е оборудван с дигитален приборен панел, с диагонал 10.25-инча, както и с централен тъчскрийн на мултимедийната система с диагонал 8.25 или 10 инча. Предвидено е ръководство с жестове или гласови команди, поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay, безкабелно зарядно за смарт телефони, вградена SIM карта за връзка с вместилище на информация и фирменото приложение SEATConnect.

При по-внимателно вглеждане се вижда, че моделът е оборудван с съвременно амбиентно осветяване, което липсва под такава форма в новите VW Golf и Skoda Octavia. То е сложено там, където шофьорската врата на новия Leon се среща с предната колона. Представлява светлинна лента, покриваща цялата широчина на арматурното табло и продължаваща във вратата, с цел да сътвори хубав дизайнерски резултат.

В случая не става дума единствено за декоративно осветяване. Жълтата част от лентата служи като сигнален сигнал за някои от функционалностите за асистенция в автомобила, в това число тази за слепия ъгъл, за промяната на лента и за предупредителя при слизане.

Интелигентното амбиентно осветяване се предлага серийно от равнище Xcellence. Seat изяснява, че при предпочитание светлинната лента може да трансформира цвета си. Когато моторът бъде стартиран да вземем за пример, пасажерите биват посрещнати с меки цветове, до момента в който при превключване в състезателен режим цветовете стават по-светли.

Интересното е, че новият Volkswagen Golf 8 не има същата умна функционалност, което е изненадващо, с оглед общата електрическа архитектура на платформата. Golf залага на стандартно осъществяване, при което предупредителният светодиод за слепия ъгъл е в кутията на външното огледало. Същото е и при Skoda Octavia.

Не е подценена и сигурността на автомобила, за която дават отговор много системи. Новото потомство на Leon е обоудвано с адаптивен круз надзор и система за ръководство на шасито, която автоматизирано се настройва по отношение на изискванията на пътя.

Бензиновата гама на новия Seat Leon включва 1.0-литрови турбомотори с 3 цилиндъра, разрастващи мощ 90 и 110 к.с.; 1.5-литрови със 130 и 150 к.с.; както и 2.0-литров със 190 к.с. Всички те, без тези с мощ от 90 и 190 к.с., се оферират и като част от " умерена " хибридна система с 48-волтов стартер-генератор. Тези версии ще се съчетават единствено с роботизирана DSG скоростна кутия

Дизеловият мотор е 2.0-литров с мощност 115 или 150 к.с. За новия Leon е очакван е 1.5-литров TGI, разрастващ мощ 130 к.с., който работи на газ, както и хибридна версия на основата на 1.4-литров бензинов мотор. Тя развива 204 к.с., като разрешава пробег от 60 км единствено на ток, употребявайки батерия с потенциал 13 кВт/ч.

Предишните три генерации на Seat Leon бяха разпродадени в тираж над 2.2 млн. бройки. Четвъртата генерация ще се появи на пазара в Европа през април, като цените на модела към момента не са оповестени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР