Почти всички ученици от Пловдивско се връщат в клас от

...
Почти всички ученици от Пловдивско се връщат в клас от
Коментари Харесай

Край на онлайн обучението: Още ученици в Пловдив и областта се връщат в клас

Почти всички възпитаници от Пловдивско се връщат в клас от през днешния ден. Близо 8% бе броят на децата, които се образоваха онлайн към този миг, поради отвод на родителите да бъдат тествани против Коронавирус. От 29 март обаче тези деца ще могат да се върнат назад на чиновете при връстниците си.

Припомняме, че това разпореди новата заповед на министъра на образованието акад. Денков, която анулира тестването на седмична база на фона на все по-ниската заболеваемост.

По данни на РУО през миналата седмица присъствено са се обучавали към 92% от учениците на Пловдив и региона.

„ Има още деца, които ще се върнат назад в учебно заведение, когато завърши епидемиологичната конюнктура. Това са деца, чиито родители да поискали самостоятелно образование в ОРЕС. Срокът за него завършва на 31 март, в случай че епидемиологичната конюнктура не бъде удължена с заповед на Министерството на здравеопазването “, съобщи пред TrafficNews шефът на пловдивското РУО.

Антоанета Пакова разяснява и проблема с разпределянето на украински деца по просветителните институции. По нейни думи трите сестрички, които трябваше да подадат документ за протекция, с цел да получат обучение – към този момент се образоват дейно.

„ Момичетата учат онлайн, защото са липсвали част от здравните документи, нужни за присъствено образование. По преценка на здравните управляващи деца, които нямат наложителните ваксини или проучване за полиомиелит, ще се образоват отдалечено “, добави Пакова.

Все още не са били подадени заявление за настаняване на деца в детски градини.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР