Почти всички пациенти с коронавирус, които а се нуждаели от

...
Коментари Харесай

Почти всички болни с COVID-19 на командно дишане умират />Реклама / Ads
Почти всички пациенти с ковид, които а се нуждаели от командно дишане са умряли, демонстрира изследване в Northwell Health - най-голямата мрежа от лечебни заведения в Ню Йорк, оповестява CNN. Като цяло към 20% от пациентите с Covid-19, лекувани в Northwell Health, са умряли, включително и 88% от поставените на командно дишане, съгласно изследването, написа уеб сайтът czpz.org.
Командното дишане се реализира с устройство, (наричано вентилатор или респиратор) което вкарва въздух в белите дробове на пациенти, които не могат да дишат независимо заради тежка пневмония или изострен респираторен дистрес синдром.

Други по-малки изследвания също демонстрират, че е малко евентуално пациентите, които се нуждаят от командно дишане да оцелеят. Според лекар Сафия Ричардсън от Института за медицински проучвания в Northwell Health единствено 12% от пациентите в изследването са се нуждаели от обдишване.

Това изследване, оповестено в списанието на Американската здравна асоциация, демонстрира какъв брой неприятна е прогнозата за пациентите с тежко протичане на Covid-19.
Екипът е разгледал електронните здравни записи на 5700 пациенти с коронавирусна болест, приети в болница в Northwell Health, от които 2634 към този момент са били изписани или умряли.

Записите поддържат казаното от лекарите за ковид: множеството хора, които при които болестта протича тежко, имат някакво съпътстващо заболяване. 57% са имали високо кръвно налягане, 41% са със затлъстяване и 34% са имали диабет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР