Почти всички хора обичаме да ядем яйца под някаква форма.

...
Почти всички хора обичаме да ядем яйца под някаква форма.
Коментари Харесай

Как да варим яйцата, така че да се белят по-лесно

Почти всички хора обичаме да ядем яйца под някаква форма. Пържените яйца не са толкоз потребни, тъй като те губят от хранителната си стойност, когато ги сложим в тигана. Затова е най-добре да ги сварим. Но много хора вършат грешката да сварят вода в огромен съд или тенджера, да пуснат яйцата и след 7-10 минути да ги извадят. И тогава се стартират с тъгите по обелването им. Или черупките са доста слепнали, или елементи от белтъка стартират да се белят дружно с черупката. Понякога е допустимо половината яйце да отиде на боклука. Идеята е яйцето да е безпрепятствено обелено и да резервира оптимално своята целокупност. Затова е време да ви кажем по какъв начин да го постигнете.
Тайната е доста простичка. Преди варене поставете яйцата десетина минути в студена вода и ги накиснете. Чак по-късно ги сложете в леко врящата вода. По този метод те ще се обелят с две-три придвижвания и няма да има загуба на белтъка. Когато извадите свареното яйце, повторете същото деяние - сложете го да се покисне в студена вода. Всичко това ви подсигурява, че няма да има срастване на черупката с белтъка и яйцето ще е идеално обелено и готово за консумация.
 ИЗУМИТЕЛНО:Защо е потребно да консервираме пресни яйца ИЗУМИТЕЛНО:Защо е потребно да консервираме пресни яйца
Днес консервирането на домашни артикули е доста съвременно. За страдание на пазара се предлага голямо многообразие от всевъзможни храни,...
Ако разполагате със напълно пресни яйчица, не е зле при варенето да сложите половинка чаена лъжичка сода бикарбонат. Тя ще убие всичките неприятни микроорганизми, които е допустимо да съществуват.
Ако се съмнявате дали яйцето е сурово или към този момент сте го сварили, има един обикновен трик, по който да го познаете. Може всички го знаят, само че дано въпреки всичко ви го кажем. Сложете яйцето на плоска повърхнина. Хванете го през междинната му част и го завъртете по този начин, както въртите пумпал. Ако яйцето се върти бързо - това значи, че е добре сварено и готово за приложимост. Ако се върти постепенно и тромаво, тогава то към момента е сурово или е прекомерно рохко.
По-горните препоръки са значими, когато желаете да украсите салата с яйца. Формата им би трябвало да е красива, те да са подредени безупречно. Най-добре е да не ги варите повече от нужното, тъй като си губят усета. Да са напълно рохки също не е целесъобразно, тъй като хората с по-чувствителни кореми да реагират.
Ето и една ексцентрична рецепта с варени яйца: кюфтета от варени яйца:
 4 храни, които НИКОГА не би трябвало да ядете топли 4 храни, които НИКОГА не би трябвало да ядете топли
Някои храни не би трябвало да бъдат употребявани директно след топлинна обработка. В случая не става въпрос единствено за загубата на храните...
Продуктите, които ви трябват, са шест яйца, 3 супени лъжички грис, към 200 грама галета, 2 поръсвания с млян черен пипер, една супена лъжичка заквасена сметана, две връзки свеж лук, по една супена лъжица сол и оцет, половин връзка копър, 1 супена лъжица брашънце.
Как да ги приготвите : След като сварите яйцата, вие би трябвало да ги обелите и да ги настържете в огромен бездънен съд. Прибавете галетата – не повече от 120 грама, а другата използвайте при панирането. Сложете и сметаната, пиперът, грисът и брашното. Цялата примес се разбърква добре, след което можете да оформите топчетата. Панирайте полученото добавено с останалата галета, като преди този момент загрейте олиото в тигана. Ще останете очаровани от вкусотията, която сте сътворили.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР