Почти всеки, който обича да отглежда домашни растения, има цвете

...
Почти всеки, който обича да отглежда домашни растения, има цвете
Коментари Харесай

Във всеки дом е хубаво да има здравец. Ето защо:

Почти всеки, който обича да отглежда домашни растения, има цвете като здравец на перваза на прозореца. Отдавна се счита, че той основава топла, спокойна и уютна атмосфера в дома ви.

Астролозите споделят, че здравецът предотвратява разпространяването на отрицателна сила, защищава от кавги и злословия, а също по този начин пази дома ви от нежелани посетители.

Това растение има успокояващи и антистресови свойства, което прави хората по-нежни, търпеливи и благи.

Ще ви кажем 9 аргументи, поради които несъмнено би трябвало да имате здравец в дома си.

Нашите мъдри предшественици са възприемали мушкатото като знак на топлота и уют в дома. Наистина е мъчно да си представим перваза на прозореца в съветска горна стая без здравец.

Според астролозите здравецът защищава от „ зло око “, отстранява всякаква отрицателна сила в къщата, смята се за амулет, защищава къщата от нашествието на разнообразни неканени посетители и гаси кавги.

Полезни свойства на здравеца

1. Ароматът на цветето оказва помощ за облекчение на депресията и укрепва нервната система. Ако саксия със здравец се сложи в стая, където се намира геопатогенна зона, растението ще обезврежда всичките му нездравословни резултати.

2. Здравецът оказва помощ и в любовта – за задачата би трябвало да подарите алено цвете здравец на обичания човек. За да може той да отвърне със същото, здравецът би трябвало да остане в къщата му.

3. Листата на здравеца съдържат етерично масло. За да ревизирате това, просто разтрийте листата с пръсти. Маслото изпъква изключително мощно на слънце през лятото.

По този метод растението се защищава от прегряване. Смята се, че в случай че здравецът е ситуиран на открито, тогава в горещо, изсъхнало време при залез слънце е елементарно да забележите искра над него. Подобен резултат реализират и интензивно отделяните от здравеца етерични масла.

4. Листата на здравеца не се харесват на молци, мухи и други инсекти. Препоръчително е домашните любимци да се търкат със здравец, с цел да се отървете от инсекти.

5. Здравецът може да се употребява за лекуване на главоболие и простуда. Това растение пречиства въздуха и убива нездравословните бактерии. За да се почувствате по-енергични, просто седнете до растението за 10 минути всеки ден.

За филтриране на въздуха можете да употребявате масло от здравец, което се продава в аптеките. Само 3-4 капки в арома лампата ще бъдат задоволителни.

6. Маслото от здравец контролира хормоналния метаболизъм. Освен това подтиква сетивата, тъй че можете да добавите 5 капки масло от здравец към арома лампата по време на сантиментална вечеря.

7. Здравецът е извънредно потребен за хора с проблеми, свързани с нервната система, страдащи от хипертония, бодърствуване, стомашно-чревни и сърдечни болести. Здравецът оказва забележителна помощ при заболели злобен мехур и черен дроб. Лист от здравец, натрапен върху болно място, ще облекчи болката при инфектиране на междинното ухо, радикулит и зъбобол.

8. Народните лечители при зъбобол предлагат да не поставяте листо от здравец в устата, а да го priвържете от външната страна на бузата. При радикулит листата се счукват и по-късно се постановат на гърба като компрес. Подобен компрес се връзва на ръката (мястото, където е пулса) при високо krywno.

9. Простото развъждане на здравец в къщата, съгласно лечителите, предотвратява появяването на тумори. А парапсихолозите споделят, че здравецът изравнява смутеното от заболявания биополе на индивида.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР