Почти всеки един обича да си похапва сладости, особено, ако

...
Почти всеки един обича да си похапва сладости, особено, ако
Коментари Харесай

Най-вкусната БАКЛАВА с ядки и сушени плодове, която някога сте опитвали

Почти всеки един обича да си похапва сладости, изключително, в случай че приказваме за домашно приготвени. Баклавата е характерен празничен десерт, който домакините сътворяват за коледните празници. Днес обаче ще ви зарадваме с една ексцентрична рецепта за саралия, в която вземат участие ядки и сушени плодове. Струва си да я приготвите, крайният резултат е свръхестествен.
Вкусна празнична баклава Продукти, които са нужни:
- 200 г шамфъстък;

- 100 г орехи;

- 170 г сушени плодове по ваш избор;

- 1-2 чаени лъжички канела;

- 125 г масло;

- 1 пакет кори за саралия.

За сиропа:

- 2 чаени чаши захар;

- 3 чаени чаши вода;

- 2 прахчета ванилия.
Приготвяне:
Започнете с подготовката на плънката. В купа нарежете плодовете на части и към тях прибавете канелата и ядките, които преди този момент сте натрошили. Корите може да се разделят на две или три елементи, според от това на какъв брой реда желаете да бъде плънката.
Най-празничната саралия за Бъдни вечер
Продукти: 1 пакет подготвени кори 1 ч.ч. орехи 125 г масло 1 ч.ч. брашно Ще си оближете пръстите с тази гръцка баклава 1 ч.ч. захар...

Започнете с подреждането на корите в тавата. Поставете една и я намажете с разтопено масло. Върху нея поставете още една, още веднъж намазана с масло и по този начин, до момента в който не пристигна ред за плънката.

Плънката се разпределя отмерено и по-късно завършвате с останалата част от корите по същия метод.

Баклавата се реже на дребни късчета, преди да се сложи във фурната. Тази вкусотия се пече в авансово загрята фурна на 180 градуса. Задължително е саралията да се залее с охладения сироп, до момента в който към момента е топла.

Оставете за няколко часа, в които добре да попие и по-късно може да консумирате. Това е приказно апетитен домакински десерт, който си коства да приготвите за коледните празници и да зарадвате с него цялото си семейство!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР