Почти всеки ден в Германия се извършва нападение срещу центрове

...
Почти всеки ден в Германия се извършва нападение срещу центрове
Коментари Харесай

Почти всеки ден в Германия се извършва нападение срещу центрове за бежанци

Почти всеки ден в Германия се прави нахлуване против центрове за бежанци в Берлин. Въпреки низходящата наклонност, полицията в Германия съвсем всеки ден записва нахлуване против център за лица, търсещи леговище.

През първите девет месеца на актуалната година са подадени сигнали за 211 офанзиви против бежански приюти, демонстрират данни на Федералната престъпна полиция, отбелязва немски всекидневник, представени от организация Фокус.

От януари насам броят им остава значително непрекъснат – на тримесечие са регистрирани към 70 сходни закононарушения, множеството от които са осъществени от десни екстремисти. Статистиката демонстрира, че и през актуалната година броят на нападенията против центрове за настаняване на бежанци е по-висок, в сравнение с в годините преди мигрантската рецесия. Така да вземем за пример през цялата 2014 година на територията на Федерална Република Германия са регистрирани 199 офанзиви против подслони за търсещи леговище.

Данните обаче въпреки всичко демонстрират наклонност на спад на офанзивите против центровете за бежанци спрямо предходната година: през първите девет месеца на 2016 година са осъществени внушителните 866 офанзиви, т.е. четири пъти повече, в сравнение с през настоящата година.

Кулминацията на сходен вид закононарушения е през 2015 година След притока на съвсем един милион бежанци в Германия, ксенофобските офанзиви и нападенията против бежанските приюти се усилиха фрапантно. През 2015 година бяха регистрирани 1031 офанзиви.

От началото на годината (до 23 октомври) полицията записва 226 набези против бежанци. Според управляващите минимум 213 от тях са осъществени от десни екстремисти. Повечето от действията включват увреждане на имущество (74), графити и агитация (71), както и набези и насилствени закононарушения (32). Извършени са и 12 палежи.

Превод и редакция: Тереза Герова

© 2017 Всички права непокътнати. Позоваването на Информационна организация "Фокус " е наложително!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР