Почти всеки човек понякога има студени крайници или изтръпване на

...
Почти всеки човек понякога има студени крайници или изтръпване на
Коментари Харесай

Ако имате високо кръвно налягане или разширени вени правете тези неща

Почти всеки човек от време на време има студени крака или изтръпване на пръстите. Ако това се случва всеки ден обаче, имате потребност от помощ. Това е сигнал, че кръвообръщението ви е неприятно, което може да докара до проблеми с бъбреците, разширени вени и други болести.

Ще ви предложим някои храни, които можете да добавите към менюто си, както и някои дейности, които можете да предприемете, с цел да подобрите кръвообръщението си.

1. Вземете си домакински любим

Домашните любимци, изключително кучетата, понижават риска от сърдечни болести. Създаването на специфична връзка с вашия домакински любим понижава сърдечния темп и оказва помощ да управлявате напрежението. Освен това, притежаването на куче подсигурява, че ще се движите повече. Ходенето усъвършенства функционалността на сърцето.

2. Избирайте вино пред бира

Клинично проучване, извършено през 2015 година, удостоверява, че пиенето на вино може да усъвършенства здравето на сърцето ви. В съпоставяне с другия алкохол, виното има повече изгоди, тъй като съдържа антиоксиданти и други растителни съединения. Но умереността е ключът към триумфа: една чаша за дами и не повече от 2 дневно за мъжете.

3. Яжте люта храна

Чушките да вземем за пример уголемяват кръвоносните съдове и усилват кръвния приток. Те оказват помощ на сърдечно-съдовата система да действа по-добре и да поддържа естественото кръвно налягане. Те също затоплят ръцете и краката ви (студени ръце или крайници значи слаб кръвен поток).

Съвет: Ако пикантен червен пипер е прекомерно лют за вас, прибавете повече лук и чесън към вашето меню. Чесънът отпуска кръвоносните съдове и покачва равнището на сероводород, което на собствен ред усъвършенства кръвообращението. Лукът има високо равнище на антиоксиданти, което предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

4. Носете подобаващи облекла

Лекарите предлагат да не носите тесни облекла за дълги интервали от време. Плътните панталони или стегнатите дънки затрудняват циркулацията и могат да улеснят развиването на разширени вени. Леко разхлабени облекла разрешават на кръвта да циркулира обикновено в тялото ви.

5. Добавете храни, богати на фолиева киселина

Една от най-важните аргументи да се употребяват задоволително храни, богати на фолиева киселина, е клетъчният напредък и регенерирането. Фолиевата киселина се занимава със основаването на червени кръвни кафези и предотвратяването на анемия. Ако няма задоволително фолиева киселина, това ще повлияе на кръвосъсирването.

Източници на фолиева киселина:

Тъмни листни зеленчуци (спанак, ряпа зеле, маруля)

Броколи и авокадо

Цитрусови плодове (портокали, грейпфрути), папая, банани, ягоди

Фасул, грах, леща

Семена и ядки (слънчоглед, бадеми, орехи)

Карфиол, цвекло, царевица и моркови

6. Вдигайте краката си

Поставянето на краката ви над равнището на сърцето ви усъвършенства циркулацията незабавно, защото лишава натиска от вените и краката. Това също по този начин ви оказва помощ да се отпуснете. Вдигането на краката понижава напрежението и натиска върху кръвоносните съдове и вените ви.

7. Масаж

Добрият масаж усилва циркулацията, защото подтиква кръвообращението в меките тъкани. Няколко изследвания са посочили, че масажът въздейства позитивно върху периферната васкуларна функционалност. Енергичните, само че нежни придвижвания би трябвало да са ориентирани към сърцето, с цел да подтикват лимфния и венозен кръвен поток.

Съвет: Използвайте бадеми, кокосово олио или зехтин. Ако можете, се насладете на масаж няколко пъти седмично.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР