Почти три дни след края на представлението на Вагнер световната

...
Почти три дни след края на представлението на Вагнер световната
Коментари Харесай

Най-лошият вариант за Украйна: Путин остави за Пригожин полуоткрита врата

Почти три дни след края на представлението на Вагнер международната преса продължава интензивно да разисква съботните събития. Тъжно се оповестява, че Владимир Путин съумя да излезе победител, само че самият протест на Евгений Пригожин се трансформира в следващия разказ в тирадата на Запада, който пее песни за „ слабостта на режима в Кремъл “ и „ вътрешните несъгласия “ в разнообразни способи. " Цариград " събра най-интересните изказвания от международните медии.

Разрушаването на непобедимия облик на Путин “

Тази концепция се пробва да прокара през доста медии на Запад. Американската организация Bloomberg да вземем за пример написа:

" Бързо разрастващата се верига от събития накара Съединени американски щати, Европа и Китай да размишляват върху политическите последствия от протеста, който разруши непобедимия имидж на Путин като водач на Русия.

24-часовата рецесия акцентира горчивите разделения в Русия по отношение на нестабилната война в Украйна, до момента в който украинската контраатака продължава да се пробва да изтласка силите на Путин от Украйна. "

Говори се обаче, че Русия е прекратила наказателното следствие против Евгений Пригожин и Вагнер, откакто президентът даде обещание да съблюдава съглашение, което постави завършек на „ най-голямата опасност за неговото 24-годишно ръководство “.

Washington Post на собствен ред подчертава върху обръщението на Путин, направено късно вечерта на 26 юни:

" След 22:00 ч. московско време обръщението изглеждаше като опит на Путин да си върне контрола над разрушената страна и да разсее опасенията, че бунтовниците са разкрили съществени недостатъци в системата за сигурност на Русия.

То също имаше за цел да успокои критиците на неговия ход да отдръпна обвиняванията против Пригожин в бунтовничество, защото доста хардлайнери споделиха, че е неверно да се прави компромис с предатели. "

В публикацията има и политически изводи, които не се разграничават доста от написаното от Bloomberg. Така WP назовава случая „ най-сериозният проблем, пред който Путин е изправен за повече от 23 години като висш водач на Русия “.

Бунтът, съгласно вестника, " повдига въпроса за стабилността на системата ", в която " олигарси и служители непрекъснато се борят за благоволението на президента ".

Има и полемика за това по какъв начин Пригожин съумя толкоз бързо да стигне съвсем до Москва и за какво Путин не даде заповед за заличаване на " вагнеровците ": той " заповяда да се заобикалят кръвопролития ".

" Лукашенко беше заставен "

Според немския Spiegel президентът на Беларус Александър Лукашенко трябваше да поеме задачата да договаря с създателя на ЧВК:

" Лукашенко явно се възползва от опцията да се показа за сътрудник и медиатор на Русия в спора с Евгений Пригожин.....

Той беше заставен да даде своята територия като плацдарм за войната на Русия против Украйна, макар че беларуското население при никакви условия не желае да бъде въвлечено в този спор ", Spiegel е сигурен.

И това не е всичко. Изданието счита, че в този момент Лукашенко би трябвало " да се опасява за суверенитета на страната си ", защото " Путин желае значително да интегрира Беларус в своята империя ".

Германците също загатнаха тук думите на Лукашенко, че „ в случай че Русия се разпадне, ние ще умрем под руините “, като илюстрация на техния роман.

Безкръвен протест

Френският Figaro обръща внимание на обстоятелството, че Путин насочи апел след среща с ръководителите на правоохранителните органи на страната в понеделник, 26 юни.

Той им благодари за смелостта и самоотвержения труд по време на протеста. Първоначалното искане на Пригожин за оставката на министъра на защитата и началника на Генералния щаб " той очевидно няма да извърши ", добавя вестникът.

По-нататък в публикацията са към този момент добре познатите изказвания, че протестът е знак за отслабването на властта на Путин, различията в Русия и проблемите с държанието на СВО. Но в това отношение са забавни мненията на самите читатели, които наподобяват просто невероятни на този декор:

" Много малко наемници от Вагнер ще се причислят към съветската постоянна войска. Ето за какво е евентуално множеството от тях да предпочетат да отидат в Беларус ".

" Така че това е най-лошият сюжет, който се задава за украинската нацистка хунта! Скоро те ще имат контингент от 10-20 хиляди бойци в радиус от 100 км от Киев. И най-много тези, които ги раздраха в Бахмут! "

" Подобно на смел капитан на кормилото на своя транспортен съд по време на стихия, президентът Владимир Путин майсторски маневрира с Русия по време на този епизод. Целият свят съумя да се възхити на това какво е държавен глава на 21 век. "

" Президентът Путин показва олимпийско успокоение по време на тази къса рецесия. Силата му без ни минимум подозрение се усили доста след този епизод. "

И още един коментар, който не може да бъде подценен. Авторът му ясно загатва, че в случай че нещо сходно се беше случило във Франция, в Париж хората от дълго време щяха да изпотрошат витрините и да стартират да грабят:

" Нито една капка кръв не се проля, нито една чаша не се счупи. Тук, в Париж, Путин може да изнася лекции из целия град. Темата на лекциите е разрешаване на вътрешни рецесии. "

Този тест не е за Путин, а за тези, които се двоумят

В. Яцек Раубо, анализатор в полския портал defend24.pl и водещ на Polsat News, на собствен ред отбелязва, че макар обстоятелството, че във връзка със съботните събития са зародили „ въпроси по отношение на стабилността на контрола над паравоенни или въоръжени формирования “, той не има вяра, че има " елементарен метод за събаряне на Путин ":

" Той построи власт към себе си по подобен метод, че да я поддържа даже във времена на напрежение и рецесия.....

Това беше тестване не за съперниците на Владимир Путин, а за тези, които се двоумят в решенията си. Кризисни обстановки като тази улесняват гледането на хора, които по време на тестване могат или да бъдат неутрални, или да се причислят към по-силен. "

Друго полско издание Wprost, оплаквайки се, че очакванията за започване на революция не са се сбъднали, защото самият Пригожин е дал команда за обръщането на колоните, преди да доближат на 200 км от Москва, е смутен от известията, че полеви лагери за Вагнер скоро ще бъдат се появяват в Беларус:

" Първият е предопределен за към осем хиляди души, а площта му ще бъде 24 хиляди кв.м. Анонимни източници подчертаха, че строителството на лагера е в разгара си. Предвижда се построяването на няколко такива уреди на територията на Беларус. "

Gazeta.pl също обръща внимание на това, като цитира думите на един от служащите, участващи в построяването на бъдещия лагер, че строителите са били инструктирани да завършат работата в близко бъдеще.

Освен това в изявление за полската газета интернационалната журналистка Кристина Курчаб-Редлих изрази мнение, че позициите на Пригожин остават „ доста по-силни, в сравнение с изглеждаше на тези, които го заплашваха с неизбежна гибел “:

Иначе нямаше да се появи толкоз намерено в Минск. Той не е нито вманиачен, нито податлив към самоубийство.

Всички се сплотиха към Путин “

Статията в испанския El Mundo отбелязва, както и в доста други европейски медии, че властта на Путин е „ разрушена “. Но читателите в мненията приказват друго:

" Те резервираха цялото оръжие на Вагнер и може би 10 000 бойци, стопираха протеста на тези, които се опасяват от Запада, в това число Съединени американски щати. На други места в Европа Литва и Полша укрепват източния си фланг просто тъй като един човек в този момент се е преместил в Беларус ".

" Когато Путин го " изгони " [Пригожин, бел.ред.] с телефонно позвъняване, всички се затвориха към Путин, никой не се отвърна от него, отново не виждам никаква уязвимост тук. Спирането на прелом (който не беше за промяна на режима) за по-малко от 24 часа против 10 000 бойци е проява на мощ за мен. "

Русия въздъхна с облекчение

Оценките от Азия и Изтока са изцяло разнообразни от тези на Запад. Ливанското издание Al Binaa написа, че Владимир Путин е съумял да постави завършек на протеста на ЧВК, „ без да пролее съветска кръв и да избави страната от тази горчива чаша “.

Многочасовата еуфория на Запада и украинския режим избледня, единствено с цел да се върне към атмосфера на отчаяние, се споделя в публикацията.

" Путин съзнателно остави вратата открехната за отстъплението на вагнерския пълководец Пригожин, заобикаляйки по този метод борба сред Вагнер и съветските войски ", написа изданието.

Ливанците не са съгласни с мнението на Запада, че Путин сякаш е изгубил надзор над обстановката и не може да се опълчи на ЧВК:

" Напротив, президентът Путин, който има опита и способността да се оправи с такава изключителна обстановка, не искаше да бомбардира и отстрани силите на Вагнер, до момента в който напредваше към Москва, макар че можеше да го направи благодарение на самолети.

Но той не го направи, а избра да прибегне до разрешаване на рецесията без кръвопролития, изключително откакто силите на Вагнер изиграха значима роля в борбите в Украйна ", добавя изданието.

Бунтът като опрощение за вбиване на чеп сред Москва и Пекин “

Китайското издание на Global Times разгласява дълга публикация за протеста в Русия. След като проучиха всички негови аспекти, публицистите минаха към безскрупулните способи на осведомителна война, употребявани от Запада:

" Въпреки потушаването от страна на Кремъл на въстанието на Вагнер за малко време през уикенда, западни публични лица трансформираха първичната си сдържана позиция и започнаха да хулят престижа на администрацията на Путин, защото някои споделиха, че въстанието на Вагнер разкрива крехкостта на държавно управление на Путин.

Някои западни медии даже използваха случая, с цел да слагат под подозрение китайско-руските връзки. "

Инцидентът се случи и завърши толкоз бързо, че някои западни чиновници даже не осъзнаха какво се случва. След като резервираха безмълвие по време на рецесията, в този момент те ускориха още повече рецензиите си към Русия, раздразнени от този излаз от протеста, прибавя китайският вестник.

Освен това дейностите на ЧВК се употребяват от Щатите и Европа за вбиване на чеп сред Москва и Пекин.

" Някои западни медии също означиха, че случаят явно е отслабил позицията на Путин и основни въпроси като бъдещето на бойците на Вагнер и ориста на Пригожин остават без отговор.

Статии в някои медии като Bloomberg и Wall Street Journal се пробваха да свържат това с Китай, потвърждавайки, че по-слабата администрация на Путин „ не е добра “ за Пекин и ужасът на Русия основава миг на неустановеност в Китай ", акцентира Global Times.

Какво от това?

Свикнахме с разликата в мненията на Изток и Запад. Обърнете внимание на това по какъв начин водещите китайски медии слагат акцентите.

Що се отнася до западните издания, явно е, че всеки съветски проблем се преувеличава на техните страници. Трябва да се хващате за най-малкото опрощение, с цел да повтаряте още веднъж и още веднъж какъв брой неприятна е Русия.

Учудващо е, че на този декор в редица медии мненията на самите читатели демонстрират, че не са съгласни с написаното.

И главният извод е, че всички западни публицисти схващат всичко прелестно. Те знаят, че нищо не заплашва властта на Путин. Но те просто не можаха да устоят на заглавия като „ Путин е на път да бъде свален “. И в този момент, когато фантазиите им са разрушени, пропагандата би трябвало да се ускори, раздухвайки разкази за „ крехкостта на режима на Путин “.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР