Почти три четвърти от поляците смятат, че властите трябва да

...
Почти три четвърти от поляците смятат, че властите трябва да
Коментари Харесай

Мнозинството в Полша настоява правителството да отстъпи в спора с Брюксел за върховенството на правото

Почти три четвърти от поляците считат, че управляващите би трябвало да одобряват някои или всички претенции на Европейската комисия за анулация на правосъдните промени , които съгласно нея нарушават върховенството на правото. Това демонстрира ново допитване, което демонстрира мощно отрицание за твърдата позиция на държавното управление , съобщи " Ройтерс ".

Вече обтегнатите връзки на Варшава с Брюксел се трансфораха в рецесия на 7 октомври, когато , че елементи от договорите на Европейския съюз са несъвместими с конституция на страната.
 Европейски Съюз ни опря револвер в главата, засегнат министър председателят на Полша
Европейски Съюз ни опря револвер в главата, засегнат министър председателят на Полша

Моравецки упорства Евросъдът да не постанова наказания на Варшава поради правосъдните промени

Полша към този момент беше изложена на риск да загуби милиарди средства от Европейски Съюз, тъй като не извърши настояванията за анулация на правосъдните промени, които съгласно Брюксел подкопават независимостта на съдилищата в страната.

Според социологическото изследване на IBRiS за ежедневника " Речпосполита " 40,8% от интервюираните считат, че държавното управление би трябвало да признае проваляне и да постави завършек на този спор допустимо най-скоро, до момента в който 32,5% споделят, че би трябвало да направи компромис и да одобри някои от изискванията на Брюксел .

Само 23% считат, че държавното управление въобще не би трябвало да прави компромис , даже в случай че това значи загуба на средства от Европейски Съюз.
 Моравецки решен Полша да не се поддава на шантаж от Европейски Съюз
Моравецки решен Полша да не се поддава на шантаж от Европейски Съюз

При идването си на двудневното съвещание на водачите на 27-те членки на Европейски Съюз

Полша твърди, че Европейският съюз надвишава мандата си, а в изявление за " Файненшъл таймс ", оповестено в неделя, министър председателят на ръководещата националистическа партия " Право и правдивост " Матеуш Моравецки упрекна Европейската комисия, че е опряла " револвер в главата ни ".

Ала изследванията демонстрират също по този начин, че полската общност остава преобладаващо проевропейска, като две допитвания този месец мериха 90% поддръжка за участие в Европейски Съюз .

Анна Матерска-Сосновска, политолог от Варшавския университет, сподели, че публичното мнение може да убеди държавното управление да направи компромис.
 Белгия, Нидерландия и Люксембург оказват напън върху Полша поради правосъдната система
Белгия, Нидерландия и Люксембург оказват напън върху Полша поради правосъдната система

Меркел обаче е много по-мека

Това обаче може да отблъсне гласоподаватели от твърдата десница, означи политологът Рафал Чведерук за " Речпосполита ". " Ще бъде все по-трудно за държавното управление ", разяснява той.

Такива гласоподаватели биха могли да бъдат от основно значение за очакванията на " Право и правдивост " да завоюва безусловно болшинство на парламентарните избори, планувани за 2023 година На ръководещата партия понастоящем не ѝ доближава болшинство.

Проучване на IBRiS, оповестено през вчерашния ден, записва 36% поддръжка за партията, в сходство с неотдавнашни сходни изследвания, само че по-малко от 43,6%, които гласоподаваха за нея на изборите през 2019 година
 Насред Екологичен потенциал: министър председателят на Полша упрекна Европейски Съюз в
Насред Екологичен потенциал: министър председателят на Полша упрекна Европейски Съюз в " изнудване "

Мястото на Полша било в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР