Почти стотина души протестираха пред сградата на бившия Партиен дом

...
Почти стотина души протестираха пред сградата на бившия Партиен дом
Коментари Харесай

Търговци на горива протестират втори ден срещу промените в закона

Почти стотина души стачкуваха пред постройката на някогашния Партиен дом - против постройката на Министерския съвет с искане да не бъдат одобрявани измененията в Закона за горивата.
Автор на измененията е депутатът от Оперативна програма Емил Димитров - Ревизоро и група народни представители.

С измененията се планува търговците на горива да блокират съществени суми под формата на банкови гаранции . От тях се чака и да имат избран капитал, с цел да продължат да работят .

" Искаме тоя закон да се анулира, да не се приема, тъй като ще съсипе дребния и междинен бизнес. Малките бензиностанции ще банкрутират . Да има малко правдивост. Да се оправи страната и тоя закон да не се приема. Както министър председателят анулира закона за превозвачите (за основаване на Българска автомобилна камара, обща и за превозвачите на артикули и за тези, които транспортират хора - б.р.), по този начин и тоя закон да бъде отритнат ", съобщи един от протестиращите пред БГНЕС.

Собствениците на бензиностанциите издигаха авансово готови плакати с надписи: " Закон палач ", " Непосилни обезпечения ", " Собственост без гаранции ", " Не на монопола на горивата ", " Не на монопола. Не мачкайте дребните. Не премахвайте конкуренцията ", " Ревизоро вън от Народното събрание ".

Някои от хората бяха разпечатали следния надпис на афиш с формат А4 - " Господин министър председател, изхвърлете интигантчо!!! ", " Бойко, стой монопола! "

Няколко души държаха огромен транспарант с надпис: " ЧЕЗ - на народа, не на шайката! Няма да плащаме на Гинка! " и още един: " Убиват ни с тока, водата и парното! И за въздуха ли ще плащаме? ".

Според по-дребните търговци на горива, в случай че бъдат признати измененията, на пазара ще останат единствено огромните вериги и това ще докара до повишаване на горивата.

Авторите на измененията се стимулират, че с измененията желаят търговците на едро да имат висше обучение и 5 години стаж . През тях въпреки всичко минават горива за 5-6 милиарда лв., стимулира се преди време Емил Димитров - Ревизоро.

Протестът на дребните търговци и дистрибутори на горива се организира втори ден, макар дъжда в столицата. Във вторник те бяха на площада пред Народното събрание, само че не съумяха да привлекат вниманието на законотворците, които на изключително съвещание дискутираха претекстовете на втория избор на съмнение към кабинета " Борисов-3 ".

Търговци и разпространители застанаха на островчето пред Партийния дом, което е под прозорците на Министерския съвет по времето, когато заседава държавното управление. Надеждата им бе най-малко да бъдат зърнати от представителите на изпълнителната власт. Недоволните предизвестяват, че в случай че поправките в Закона за горивата не бъдат изтеглени, може да блокират и границите .

Припомняме, при разискване на измененията депутатите от Икономическата комисия се въздържаха .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР