Почти сигурно България ще вземе максимален брой квоти за надпреварата

...
Почти сигурно България ще вземе максимален брой квоти за надпреварата
Коментари Харесай

Трима български щангисти на позиции за олимпийски квоти

Почти несъмнено България ще вземе оптимален брой квоти за конкуренцията по повдигане на тежести на Олимпийските игри в Париж. Днес Международната федерация по повдигане на тежести (IWF) обнови своята класация за Игрите това лято и трима български състезатели са на позиция да завоюват квота, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Ранглистата бе актуализирана от IWF след провеждането на всички континентални шампионати през февруари, в това число Европейското състезание в София, като до края на квалификационния цикъл остава единствено още една конкуренция, която може да размести класирането - Световната купа в Пукет, Тайланд, която ще се организира в интервала 31 март - 11 април. В Олимпиадата ще вземат участие първите 10 във всяка от петте категории при мъжете и петте при дамите.


Двамата от нашите представители са сигурни за Париж - Карлос Насар и Божидар Андреев. Насар е на втора позиция в категория до 89 кг с дуел от 395 кг, реализиран на Европейското състезание в Ереван през 2023. Пред него в ранглистата е само китаецът Ли Даин с 396 кг. В категория до 73 кг. Божидар Андреев е на трето място с 348 кг, с които завоюва купата в София предишния месец. Насар и Андреев няма по какъв начин да бъдат изместени от позициите за квота, като единствено би трябвало да изпълнят наложителното изискване да вземат участие на Световната купа в Пукет.


С огромни шансове да взе участие на Олимпиадата в категория до 61 кг. е Иван Димов, който завоюва сребърен орден в София. Димов заема девета позиция в ранглистата с дуел от 293 кг., реализирани на Световното състезание в Рияд през 2023. Извън топ 10 с непосредствен резултат до този на Димов е само кубинецът Арлей Калдерон, който има 291 кг. Следващи в ранглистата са Симон Брандхубер и Рок Шин, които имат по 287 кг. За да остане отвън позициите за Париж, Димов би трябвало да бъде преместен от двама от своите съперници на Световната купа в Пукет.

В ранглистата при дамите България няма нито една състезателка на позиция за олимпийска квота. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР