Почти половината от високо квалифицираните работници от ЕС във Великобритания

...
Почти половината от високо квалифицираните работници от ЕС във Великобритания
Коментари Харесай

„Делойт“ разкри най-голямата опасност за британската икономика заради Брекзит

Почти половината от високо квалифицираните служащи от Европейски Съюз във Англия считат да изоставен след Брекзит, демонстрира изследване на консултантската компания „ Делойт “. Една трета от задграничната работна мощ на Острова замисля да го напусне, като най­-висок е процентът измежду високо квалифицираните фрагменти от Европейски Съюз – 47 %.

Публикуваният през днешния ден отчет на „ Делойт “ предизвестява за сериозните последици за робатодателите, което ускорява натиска върху министрите за рационална миграционна политика и намиране на способи за възстановяване на квалификацията на локалните служащи и по­рационалното потребление на автоматизацията в производството, оповестява БНР.

Според изследването, Брекзит към този момент е предиздвикал някои служащи от Европейски Съюз да изоставен страната. Причините се коренят частично в несигурността към английската стопанска система, както и рухването на цената на паунда по отношение на еврото.

Анкетата демонстрира още, че макар Брекзит и политическата неустановеност вследствие на последните общи избори, мнозина от континента към момента намират Англия за привлекателно място за работа, само че мнението се е трансформирало сензитивно измежду тези, които към този момент живеят и работят в Обединеното кралство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР