Почти половината израелци искат да въздържат всякакво нахлуване в Газа,

...
Почти половината израелци искат да въздържат всякакво нахлуване в Газа,
Коментари Харесай

Израелско проучване: 49% от израелците са за въздържане от нахлуването в Газа

Почти половината израелци желаят да въздържат всякакво навлизане в Газа, съгласно изследване, оповестено в петък, което може да значи спад в поддръжката за планувания идващ стадий от контраофанзивата против екстремистите на Хамас, държащи към 200 заложници. Това заяви Аларабия.

Израел даде обещание да унищожи Хамас в отговор на убийствата и отвличанията на палестински ислямисти в южните му общности на 7 октомври и ускорява танковите и пехотните набези съгласно тежкия обстрел на анклава.

Попитани дали военните би трябвало неотложно да ескалират до широкомащабна наземна атака, 29 % от израелците се съгласиха, до момента в който 49 % споделиха, че „ би било по-добре да изчакат “, а 22 % не са решили, се споделя в анкетата, оповестена във вестник Maariv.

Всекидневникът съобщи, че резултатите са в контрастност с анкетата му от 19 октомври, съгласно която 65 % поддържат огромна наземна атака.

„ От разбивката на отговорите излиза наяве, че няма разделяне съгласно политическия лагер или демографията и че е съвсем несъмнено, че развиването на въпроса със заложниците, който в този момент е преди всичко в дневния ред, е имало огромно влияние върху тази смяна (по мнение) “, написа Маарив.

Хамас освободи четирима заложници през последната седмица на фона на напъните на районните страни медиатори да провеждат по-мащабно освобождение.

Хамас твърди, че към 50 заложници са били убити при израелските удари против Газа. Една някогашна заложница сподели, че е била държана, дружно с минимум две дузини други, в под земята тунел и комплекс от бункери на Хамас, който е център на офанзивата на Израел.

Maariv интервюира представителна извадка от 522 възрастни израелци. Маржът на неточност е 4,3%, написа изданието.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР