Почти по едно и също време президентът Румен Радев и

...
Почти по едно и също време президентът Румен Радев и
Коментари Харесай

Радев и Донев обвиниха кабинета „Петков” за газовата връзка

Почти едновременно президентът Румен Радев и служебният му министър председател Гълъб Донев нападнаха предшествениците си в кабинета " Петков " за казуса с неработещата газова връзка с Гърция.

" Там, където пиарът е бил повече от работата, постоянно наследството е тежко. Така беше след кабинета " Борисов ", който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха с години. Така беше и след кабинета " Петков ", който самоуверено разгласи датата 30 август да се изкарат Акт 15 и Акт 16, при голяма несвършена работа. Маса забележки, маса несвършени неща ", ядосано означи президентът пред публицисти. Той увери, че диверсификацията на газовите доставки е приоритет, както за него, по този начин и за държавното управление. И се ангажира от името на кабинета, че ще бъде сторено оптималното, с цел да проработи връзката допустимо най-скоро. 

Радев изрече недоволството си, че държавното управление му е подложено на офанзиви от първия ден. " Определени медиатори и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че е допустимо да им се отнеме опцията да печелят от рецесията, което правеха досега – от рецесия, която те самите провокираха ", съобщи той, въпреки че не конкретизира за кого приказва. Президентът отхвърли обвиняванията, че демонстрира реваншизъм, и посъветва публицистите, да погледнат обратно към някогашната четворна коалиция. " Тогава ще разберете какво значи политическа чистка ", разгласи той.

Междувременно Гълъб Донев, в изявление пред Българска национална телевизия, удари паника, че страната се намира в спешна обстановка и рецесиите са в съвсем всяка сфера на публичния живот. Той също се зарече да търси източници за цялостна диверсификация на газовите доставки. По думите му, танкерите не са сигурни доставки, тъй като даже и да са контрактувани, не е разговаряно с търговците по веригата. " Това, което имаме като разбор и доклад на " Булгаргаз ", е, че са обезпечени доставките на газ до август ", съобщи Донев.

А обстановката към газовата връзка с Гърция разяснява по този начин:  “Има доста неща, които би трябвало да бъдат осъществени, които за тези 7 месеца не са били завършени – нямаме Акт 15, да не приказваме за Акт 16. Говори се за анулация на надзорния съвет за интерконектора – тази анулация е по отношение на това, че са позволени неточности в имената на надзорния съвет. Отменя се, с цел да бъдат вярно написани имената ”.

По мотив главната задача на служебното държавно управление - да провежда почтени избори, Донев съобщи: " Трябва да покажем какво се е случило, с цел да вземат хората своето осведомено решение “.

" Твърдението за въвеждане на изключително състояние, появило се в общественото пространство е меко казано несериозно ", съобщи въпреки всичко Гълъб Донев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР