Почти няма човек, който да не се разболява. Но при

...
Почти няма човек, който да не се разболява. Но при
Коментари Харесай

Как да си подобрим имунитета по естествен начин

Почти няма човек, който да не се разболява. Но при едни това се случва постоянно, а при други рядко. Най-често човек се разболява от простуда или грип - изключително през зимният интервал. Тогава слънчевите дни са по-малко и по къси. Липсват пресни плодове и зеленчуци, расли не в изкуствена среда.

Да се понижи честотата на боледуванията и да се усилят защитните сили на организма, значително зависи от нас. За подсилване на имунната система е значимо приемането на витамини и минерали, най-добре получени по натурален път посредством храната без потребност от приемането им под формата на лекарства.

Това може да се реализира с разходки на чист въздух, ежедневни извършения за подсилване на мускулите и вярно пълноценно хранене. Менюто би трябвало да включва храни с ниско наличие на мазнини и рафинирана захар. Необходимо е по-често да се одобряват храни, богати на каротин, Такива са морковите, тиквата, алените чушки и домати.

Полезни за организма през есенно-зимния сезон са зеленчуци от фамилията на зелето (брюкселско зеле, карфиол, броколи, репички и ряпа), плодове, чесън, кисело мляко. Чесънът неслучайно е наименуван естествен антибиотик. Той има противовъзпалителни свойства и е ефикасен против редица бактерии, вируси, паразити и гъбички.

 Полезни храни

Друго средство за подсилване на имунитета е потреблението на риба. Както на всички ни е известно, тя е богата на фосфор и омега–3 мастни киселини. Тези киселини спомагат за ограничението на някои клетъчни процеси и покачват също защитните сили на организма.

Едно от най-популярните средства за усилване на имунитета е медът и пчелните артикули (пчелно млечице, клей, восък). Медът е мощен антиоксидант, укрепва организма и покачва виталния тонус, унищожава или стопира развиването на бактериите, а също по този начин приемането му има противовирусен резултат.

 Храни за здраве

Напоследък доста известни у нас станаха джиндифилът и ехинацеята, които борят настинките и подтикват имунитета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР