Почти на всяко 40-о раждане в света се появяват близнаци.

...
Почти на всяко 40-о раждане в света се появяват близнаци.
Коментари Харесай

Рекорден брой двуяйчни близнаци за всички времена!

Почти на всяко 40-о раждане в света се появяват близнаци. Те са повече от всеки път. Основната причина е възходът на здравната асистирана репродукция, демонстрират нови медицински проучвания. Сред другите аргументи са, че майките раждат все по-късно, а в по-напреднала възраст процентите за две бебета са по-високи.
Учените са събрали данни от 135 страни за интервала 2010-2015 година Изследването сочи, че над 1,6 милиона близнаци се раждат всяка година. Анализите са оповестени в научното списание Human Reproduction. „ Относителният и безспорен брой близнаци в света са по-високи от всеки път за интервала от средата на ХХ век до през днешния ден. Това евентуално ще бъде връх за всички времена “, споделя Кристиан Монден, един от създателите на проучването от Оксфордския университет.
Според специалистите, повсеместното потребление на асистираните репродуктивни технологии в развитите страни от 70-те години на предишния век, та чак до през днешния ден, способства за повишаването на ражданията на близнаци. Но също по този начин определящ е и факторът, че дамите раждат все по-късно, а в по-напреднала възраст вероятността да се родят близнаци е по-голяма. Сред аргументите за взрива от близнаци са и нарасналото потребление на контрацепция, както и по-ниската обща плодовитост.
Най-много близнаци се раждат в Африка, открили създателите на изследването. Като причина за това те акцентират „ генетичните разлики " сред този континент и останалия свят. Според учените увеличеният брой близнаци в по-бедните елементи на света е притеснителен.
„ Раждането на близнаци е обвързвано с по-висок % смъртност измежду бебетата и децата и с повече затруднения за майките и децата по време на бременността,  по време и след раждането “, напомня професор Монден.
„ Трябва да се обърне повече внимание на ориста на близнаците в страните с ниски и междинни приходи “, добавя го сътрудника му Йерун Смитс. „ В Африка, на юг от Сахара, доста бебета ще изгубят своя близнак през първата година от живота си - към 200 000 до 300 000 всяка година съгласно нашите по-ранни проучвания " - добавя тъжната статистика Смитс.
Изследването се отнася единствено за двуяйчните близнаци. Броят на еднояйчните близнаци остава неизменен.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР