Почти на неутрална територия останаха и днес европейските пазари с

...
Почти на неутрална територия останаха и днес европейските пазари с
Коментари Харесай

Влошени очаквания за растеж разколебават пазарите трети ден

Почти на неутрална територия останаха и през днешния ден европейските пазари с леки съмнения надолу, под въздействие на терзанията за задаващата се енергийна рецесия и мрачните вероятности на напредък, обезщетени до известна степен обаче от растеж на защитните акции.

Паневропейският STOXX 600 (.STOXX) остана без смяна в ранната търговия, като се движеше покрай едномесечни дъна.

Бенчмаркът пада за трети следващ ден, защото пазарите оцениха възходящите лихвени проценти, мрачните стопански данни, високата инфлация и евентуалната криза.

„ Имаше мощно световно рали на акциите по-рано, водено от Съединени американски щати, само че вероятностите за Европа към момента са доста сложни. “, разяснява Греъм Секер от Morgan Stanley.

Европейските инфлационни упования към момента нарастват, до момента в който упованията за напредък се утежняват, тъй че фундаменталните индикатори не престават да стават все по-предизвикателни за акциите, добави той.

Доходността на немските 10-годишни държавни облигации се увеличи до нов 8-седмичен връх, защото страховете от инфлацията ускориха упованията за нападателно стягане на паричната политика.

Фокусът на пазара е и върху протоколите от последното съвещание на Европейската централна банка, което би трябвало да се организира на следващия ден.

Търговията с акции в Азиатско-тихоокеанския регио н беше смесена, откакто Dow Jones Industrial Average и S&P 500 регистрираха трети следващ ден на загуби в предходната сесия. Китайският съставен елемент Shenzhen докара до загуби в районен проект.

Фючърсите на американските акции останаха без смяна при започване на предпазарната търговия през днешния ден, до момента в който Уолстрийт се пробва да спре по-нататъшните загуби преди речта на Джеръм Пауъл в петък.

Обратно в Европа, вложителите ще наблюдават докладите на Европейската централна банка за последните полемики по паричната политика, които би трябвало да бъдат оповестени през днешния ден.

След като доближи 20-годишно дъно от $0,9901 във вторник, еврото се възвърне леко през нощта, само че към момента остава под паритет с $ и се търгуваше на $0,9950 до обед на борсата в Лондон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР