Почти е готова финансовата обосновка за Царево. Това каза екоминистърът

...
Почти е готова финансовата обосновка за Царево. Това каза екоминистърът
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Почти е готова финансовата обосновка за Царево

Почти е подготвена финансовата аргументация за Царево. Това сподели екоминистърът Юлиян Попов.

 

Правителството одобри отчета за наводненията, сподели още той

Това е отчет, който беше направен по заповед на министър-председателя с междуведомствена комисия, управлявана от заместник-министър Петър Димитров. Подобни отчети се изготвят за шест месеца. Този отчет беше направен за две седмици, просто забавихме оповестяването за малко, сподели Попов.

Според него следва доста работа по по-нататъшни разбори, свързани с финансовите измерения на вредите.

Те не бяха част от този отчет. Другата седмица ще създадем среща на всички ангажирани и виновни институции, с цел да могат нещата да се придвижат по-бързо напред, обясни министърът.

Попов уточни, че част от днешното решение включа до две седмици да се изготви финансовата аргументация. Това е извънредно тежка работа, тъй като тази аргументация в действителност е финансова оценка на вредите и би трябвало да е ясна, детайлна и обоснована. Движим се доста бързо по този въпрос, уточни още той.

Според него наличието на отчета ще даде по-конкретни направления за развиване на проектите за ръководство на рисковете от наводнения и други подобни  бедствия. Според министъра част от българската инфраструктура не е съответна на климата в страната, както и на климатичните промени.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР