Почти двойно е намалял броят на заболелите от грипни и

...
Почти двойно е намалял броят на заболелите от грипни и
Коментари Харесай

Почти двойно е намалял броят на заболелите от грипни и вирусни инфекции във Варна

Почти двойно е намалял броят на заболелите от грипни и вирусни инфекции във Варна през последната седмица. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Варна от Регионалната здравна ревизия – Варна.

По данни на осведомителната система за събиране и анализиране на данни за заболеваемостта от грип и остри респираторни инфекции за интервала от 25 до 31 януари заболеваемостта за област Варна се движи в присъщите за сезона граници. Болните от грип са 44, по отношение на 46 от миналата седмица.

С 467 по малко са случаите на остри респираторни болести в града. През 6-дневния интервал лечебните заведения са посетили 422 пациенти, по отношение на 889 от миналата седмица. Продължава да бъде висока заболеваемостта при възрастовата група от 30 до 64-годишна възраст, където болните са 169. Високи остават и стойностите при децата от 5 до 14 години, със 75 болни лица. По данни на РЗИ – Варна, затрудненията при грипните и вирусни инфекции във Варненска област са 118.

През интервала, болничните заведения са посетили пациенти с 67 бронхита и 51 пневмонии. От въздушно – капковите инфекции са регистрирани 54 лица против 107 за миналата седмица, показани от: 46 случая на варицела и 8 случая на скарлатина

Областната комисия за битка с грипа ще организира съвещание на 4 февруари в 14.00 часа в РЗИ-Варна. На него ще стане ясно дали ще бъде продължен срокът на противоепидемичните ограничения или ще бъде разгласен завършек на грипната зараза в региона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР