Почти 54 хиляди души бяха евакуирани в неделя сутринта в

...
Почти 54 хиляди души бяха евакуирани в неделя сутринта в
Коментари Харесай

Евакуираха над 54 000 италианци заради невзривен боеприпас

Почти 54 хиляди души бяха евакуирани в неделя сутринта в град Бриндизи в Южна Италия, където на 2 ноември откриха невзривена бомба от Втората международна война, предава МИА " Новости ".
Това е най-голямата евакуационна интервенция в Италия от следвоенния интервал.
По заповед на градските управляващи в Бриндизи е основана карантинна зона, от която сапьорите би трябвало безвредно да изнесат остарелия арсенал.
Част от хората в Бриндизи започнаха да напущат домовете си в събота вечерта, с цел да не се основава суматоха.
Към 8 часа сутринта локално време в неделя всички поданици на града и близките региони бяха евакуирани. Около хиляда чиновници на реда и 250 доброволци участваха в интервенцията по евакуация.
Английска бомба от Втората международна война, хвърлена на Бриндизи евентуално през 1941 година, е открита по време на строителни работи за разширение на локалния киносалон „ Андромеда “.
Според осведомителния канал RaiNews24 група военни сапьори, състояща се от 15 души, сега я обезврежда. Боеприпасите ще бъдат извадени отвън града и в понеделник ще бъдат взривени в особено готова кариера.
Подобни интервенции, свързани с откриването на невзривени бомби и снаряди от времето на войната, се организират много постоянно в Италия.
За финален път невзривен арсенал бе причина за евакуация на жителите на северния италиански град Болцано на 20 октомври, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР