Почти 40 милиона души, от населението на Русия от 146

...
Почти 40 милиона души, от населението на Русия от 146
Коментари Харесай

Русия ваксинира 40 млн. руснаци и е доволна, че одобрението към ваксините нараства

Почти 40 милиона души, от популацията на Русия от 146 милиона , са изцяло имунизирани против COVID-19, разяснява в сряда Анна Попова, началник на потребителския наблюдаващ " Роспотребнадзор ", оповестява ТАСС.

За да се реализира това, Русия е популяризирала 87 900 632 дози от имунизацията Sputnik V.

Руските управляващи обявиха, че считат да имунизират 80% от руснаците до ноември . От началото на пандемията Русия е съобщила за 7 313 851 доказани инфекции, приблизително дневно 19 680 инфекции и към 408 700 общо смъртни случаи от заболяването.

" Днес съвсем 40 милиона души, пълнолетни в Руската федерация са изцяло имунизирани против ковид ", сподели тя в изявление.

Русия към този момент има много жители с имунитет против коронавирусна зараза. " Да, несъмнено, има потребност от повече , има потребност от два пъти повече, без подозрение . Но през днешния ден броят на хората, които към този момент имат имунитет, най-вече имунизирани или преболедували, в по-малка степен, само че и те имат ", сподели още Попова.

Според нея броят на хората, които са трансформирали отношението си към имунизациите и са имунизирани, нараства всеки ден . " Трябва да имаме повече от тях. Трябва да сме в точния момент преди възхода, за който приказваме ", сподели тя.

Хората, които през днешния ден са имунизирани против ковид, имат повече независимост . " Човек, който няма имунитет, без значение дали има PCR или не, е уязвим. Понякога те се опълчват - само че какво да кажем за хората с медицински насоки? Хората с медицински проблеми би трябвало да се грижат за себе си. Без маска или прегръдка и по този начин нататък е рисково. Смъртоносно е за хора с отслабено здраве. Следователно през днешния ден хората с имунизация имат по-голяма степен на независимост ", означи Попова и добави, че за хората с имунитет опциите евентуално ще бъдат разширени в близко бъдеще, посещаване освен на спорт, само че и на културни събития.

Според оперативния щаб за битка с коронавирусната зараза, повече от 7 милиона души са имали Коронавирус инфекции в Русия. Роспотребнадзор по-рано посочи, че с цел да се реализира групов имунитет в Руската федерация, най-малко 80% от популацията би трябвало да бъде имунизирано . Според Голикова това са повече от 90 милиона души и тази цифра ще бъде реализирана до 1 ноември 2021 година.

Масовата имунизация на възрастното население над 18 години стартира в районите на Русия на 18 януари .

Четири ваксини против коронавирусна зараза са регистрирани в Русия: Sputnik V и Sputnik Light на центъра Gamaleya на Министерството на здравеопазването на Руската федерация, Epivakkoron, създаден от Vector Center на Федералната работа за контрол на правата на потребителите и хуманното отношение, както и Ковивак, основан от Центъра на Чумаков на Руската академия на науките.
 Русия стигна 200 000 умряли от COVID-19
Русия стигна 200 000 умряли от COVID-19

През последното денонощие са умряли още 812 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР