Почти 20 процента - толкова е станала младежката берзаботица в

...
Почти 20 процента - толкова е станала младежката берзаботица в
Коментари Харесай

Младежката безработица в Китай е рекордно висока


Почти 20 % - толкоз е станала младежката берзаботица в Китай, което е същински връх. Причината - проблематичното положение на стопанската система, за което няма и изгледи да се усъвършенства.

Младежката безработица в е достигнала съвсем 20 % - в никакъв случай преди толкоз доста млади китайци не са бил без работа. Само тази година 10,7 милиона абитуриенти излизат на пазара на труда, а изпадналата в рецесия стопанска система не може да им предложи задоволително квалифицирани позиции.
Редакцията предлага
Тъй като китайската стопанска система се бори сега с доста проблеми: радикалните ограничения против разпространяването на ковид трайно забавиха икономическото развиване от началото на годината., възобновяване от който става доста постепенно.

Целите за напредък наподобяват непостижими

Негативно въздействие оказва и секторът на недвижимите парцели -. Оборотът в търговията на дребно се усили през юли с 2,7 %, което е доста по-бавно спрямо времето преди пандемията. Според специалистите икономисти потреблението с дял от 60 % в Брутният вътрешен продукт е най-големият мотор на китайската стопанска система. Но вътрешното търсене остава едва, а и поради тактиката за " нулев " известни туристически дестинации непрекъснато се оказват в локдаун.

Промишленото произвеждане в Китай също е повишено по-слабо - с 3,8 %. Затова се допуска, че. Експертите считат и, че въведеното от Централната банка понижение на лихвите - за да се редуцират фирмените разноски за обслужване на заемите, с цел да се поддържа конюнктурата - надали ще даде стремежи резултат.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР