Почитателите на карамеления вкус ще останат възхитени от карамелените пастичкиНеобходими

...
Почитателите на карамеления вкус ще останат възхитени от карамелените пастичкиНеобходими
Коментари Харесай

Карамелени пастички

Почитателите на карамеления усет ще останат възхитени от карамелените пастички

Необходими Продукти

за блата


● яйца - 6 бр.
● брашно - 150 г
● захар - 150 г

за карамеления сироп


● кристална захар - 1 с.л.
● вода - 1 к.ч.

за карамеления топинг


● кристална захар - 2 с.л.
● готварска сметана - 80 мл

за крема


● сладкарска сметана - 200 мл
● маскарпоне - 2 с.л.
● крема сирене - 1 с.л.
● пудра захар - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Ако обичате карамелени торти, тези карамелени пастички са тъкмо за вас!

Разбийте сметаната със захарта благодарение на миксер. Малко преди да го изключите, прибавете крема сиренето и маскарпонето. Оставете в хладилника.

Счупете яйцата и разделете белтъци, жълтъци. Поставете ги в две разнообразни купи. Разбийте жълтъците с 1/4 от захарта до бухнал, бял крем. Белтъците разбийте с останалата захар до твърди връхчета. Смесете двете смеси благодарение на силиконова шпатула.

Добавете по малко от пресятото брашно и с леки въртеливи придвижвания го смесете. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 200 градуса до подготвеност. Извадете и охладете.

Направете карамеления сироп, като разтопите захарта в касерола и разредите с водата. Върнете на котлона, до момента в който се разтопи целия карамел. Оставете да се охлади изцяло.

В касерола сложете 2 с.л. захар и направете карамел. Разредете със сметаната и оставете да се охлади, само че не за доста дълго, тъй като ще стегне и няма да можете да работите с топинга добре.

Разрежете блата на две и го сиропирайте с карамеления сироп. Напълнете пош с накрайник и шприцовайте крема. Полейте с карамеления топинг и затворете с другия блат. Отново сиропирайте и крем. Завършете с карамеления топинг и оставете в хладилника за няколко часа домашните пасти.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР