Почистването на черния дроб със зехтин и лимонов сок се

...
Почистването на черния дроб със зехтин и лимонов сок се
Коментари Харесай

Пречистване на черния дроб със зехтин и лимонов сок

Почистването на черния дроб със зехтин и лимонен сок се предлага за хора, които ядат доста канцерогени, оцветители и консерванти. За разлика от медикаментозната терапия този способ е по-щадящ за тялото. Лимоновият сок и зехтинът обезпечават много бързо разчистване на чернодробните кафези от токсични субстанции.

Ползите от зехтина с лимон на гладно

Черният дроб извършва извънредно значими функционалности. Неговите кафези прочистват тялото от отрови. Но неправилният метод на живот и продължителното лекуване с медикаменти могат да забавят действието на органа. В този случай се изисква външна помощ.

За пречистване на черния дроб се употребяват освен медикаменти, само че и различни способи за лекуване. Най-често срещаните от тях са зехтин и лимонен сок.

Зехтинът е прочут със своя жлъчегонен резултат. Благодарение на това той отстранява токсините от тялото. Не по-малко значими свойства на продукта включват нормализиране на храносмилането. Ползите от лимона за черния дроб на индивида се дължат на наличието на киселина, която е способна да разтваря токсичните субстанции и да ги отстранява от тялото. Освен това лимоновият сок може да форсира метаболитните процеси и да предотврати развиването на патогенни микроорганизми.

Съдържа обилие от витамини, които имат укрепителен резултат върху имунната система. Лекарите споделят, че ежедневната консумация на лимонен сок на гладно подсигурява устойчиво храносмилане и мощен имунитет. В някои случаи лимоновият сок се прибавя към диетата за намаляване, защото задейства храносмилането и форсира метаболизма.

 Детокс на черен дроб

За да приготвите лечебна напитка, би трябвало вярно да изстискате лимоновия сок. За задачата използвайте пасатор или сокоизстисквачка. Лимонът се обелва и почиства. Ако желаете да получите оптимално количество хранителни субстанции, не можете да се отървете от кората. Тъй като лимоновият сок е прекомерно съсредоточен, той се разрежда с топла вода в същото съответствие.

Зехтинът с лимон постоянно се приема на гладно. Лечебната напитка тонизира тялото и започва процеса на храносмилане. Ако спазвате разпоредбите за банкет, постоянната приложимост на лекарството ще бъде от изгода единствено за вашето здраве.

Ползите от напитката с лимон и зехтин, са както следва:

- премахване на подпухналостта;

- укрепване на структурата на кръвоносните съдове;

- жлъчегонно действие;

- прочистване на храносмилателната система;

- облекчаване на умората.

Зехтинът има позитивен резултат върху външния тип на индивида. Подобрява доста положението на косата, ноктите и кожата. Може да се приложи върху проблематичната област. Фенолните съединения в маслото обезпечават антимикробна интензивност, която оказва помощ да се опълчват на разнообразни болести. Благодарение на своите полифеноли той има противовъзпалителен резултат върху тялото.

Как зехтинът и лимоновият сок работят върху черния дроб

 Пречистване на черен дроб със зехтин

Почистването на черния дроб със зехтин и лимонен сок има кумулативен резултат. Необходимият резултат може да бъде реализиран единствено при постоянна приложимост на лекарството. Неслучайно тандемът зехтин и лимон е определен за пречистване на черния дроб.

Поради наличието на олеинова киселина зехтинът дава емфатичен холеретичен резултат. В същото време маслото подкрепя разграждането на холестерола и предотвратява развиването на жлъчнокаменна болест. Това се дължи на наличието на ненаситени мастни киселини.

Лимоновият сок има комплициран резултат върху действието на човешкото тяло. Попадайки в стомаха той покачва киселинността, оказва помощ за стесняване на чревните стени. В резултат на това се отделя жлъчка, което е значимо, когато се застоява. Освен всичко друго лимоновият сок е прочут със следните свойства:

- укрепване на стените на дребни съдове;

- дезинфекционен ефект;

- участие в редокс процеси;

- подобряване на дихателната система;

- укрепване на имунитета.

Почистването на черния дроб е показано за хора, които водят затънал метод на живот и имат неприятни привички. Чернодробните проблеми се демонстрират от появяването на плака на езика и пожълтяването на склерата на окото. В някои случаи има дискомфорт в десния хипохондриум.

Подготовка за пречистване на черния дроб с лимон и зехтин

 Пречистване с лимонен сок

Почистването на черния дроб с лимонен сок и зехтин би трябвало да се прави в сходство с избрани правила. Само в този случай могат да се избегнат странични реакции. Подготовката стартира седмица преди процедурата. Това е както следва:

- отказ от мазни храни и алкохол доста преди почистване;

- въвеждане на зеленчукови и плодови сокове в диетата;

- изключване от менюто на месни ястия един ден преди почистване;

- приемане на слабително в навечерието на прочистването:

- прочистване на червата с клизма.

Алкохолът би трябвало да бъде отстранен от диетата 10 дни преди началото на прочистването на черния дроб. Също по този начин е желателно да се усили физическата интензивност през този интервал. Това ще има позитивен резултат върху издръжливостта на организма и ще форсира процеса на пречистване. Някои специалисти мощно предлагат тичане.

Когато употребявате лимонен сок и зехтин за пречистване, би трябвало да спазвате диета. Тя включва отбягване на месо, бързи въглехидрати, изкуствени мазнини, морски блага и алкохол. Насърчава се огромно количество фибри под формата на плодове и зеленчуци. Черният чай, кафето и газираните питиета би трябвало да бъдат сменени със зелен чай. Можете също по този начин да практикувате лечебно недояждане. Но е целесъобразно да не се злоупотребява с него. Оптималното време за недояждане в този случай е два дни.

Рецепта с лимоново масло за пречистване на черния дроб

Рецептата за напитка за пречистване на черния дроб въобще не е комплицирана. Съдържа единствено две съставки. Особено внимание би трябвало да се обърне на избора на зехтин. Той би трябвало да бъде с високо качество и нефилтриран. Пропорциите на съставените елементи са както следва:

1 супена лъжица лимонен сок;

1 супена лъжица зехтин.

Приготвяне:

Необходимото количество съставки се смесва в обособен съд. Получената примес леко се загрява на слаб огън. В процеса на пречистване разтворът се приема на всеки 15 минути по 1 с.л.

Как вярно да се употребява зехтин с лимон за пречистване на черния дроб

 Зехтин и лимонен сок

Важно е да прочистите черния дроб в сходство с избран логаритъм. Нарушаването му може да предизвика нежелани реакции на организма. Препоръчително е да отделите изцяло свободен ден за процедурата. Процесът на разчистване с лимонен сок и зехтин протича на няколко стадия:

- преди закуска би трябвало да изпиете 100 мл ябълков сок;

- закуската би трябвало да е допустимо най-лека;

- преди вечеря би трябвало да пиете билкова запарка с успокоителен ефект;

- около 18:00-19:00 часа би трябвало да изпиете две таблетки no-shpa;

- след 19:00 часа е належащо да се заеме хоризонтално състояние на тялото;

- на всеки 15-20 минути би трябвало да пиете приготвена напитка, приготвена от масло и лимонен сок;

- след като вземете лечебна напитка, би трябвало да се върнете в леглото, като приложите гореща подгряваща поставка към стомаха си;

- след 2-4 часа ще стартира процесът на премахване на жлъчката от тялото по натурален метод.

Приемът на хапчета no-shpa ще помогне за облекчение на спазмите, което ще облекчи дискомфорта по време на пречистване на тялото. След като вземете хапчетата, се предлага да вземете топла вана или душ.

След осъществяване на почистващи процедури се предлага да се заобикаля нараснала физическа интензивност. През първите часове броят на желанията за потребление на тоалетната ще зачести. Това се смята за естествена телесна реакция на прочистващи операции.

Трябва да си легнете не по-късно от 23:00 часа. На идващия ден би трябвало да извършите клизма, като употребявате най-малко 6 литра чиста вода. През първата половина на деня се предлага да се пият 500 мл сок от моркови или ябълки. През идващите дни е показана най-строгата диета като се изключи месо, риба и мазни храни.

Има и различен метод за пречистване на черния дроб вкъщи. Нагревателната поставка се ползва върху десния хипохондриум два часа преди началото на процедурата. Зехтинът и лимоновият сок би трябвало да се пият настрана на шпации от 15 минути. Трябва да отпивате по 1-2 глътки едновременно. Между триковете би трябвало да лежите на дясната страна, до момента в който се пробвате да дишате в стомаха си. В същото време нагревателната поставка би трябвало да е на стомаха. Следващите два дни след прочистването би трябвало да ядете извънредно растителна храна.

Прегледите на практикуващите домашно разчистване на черния дроб със зехтин и лимон демонстрират високата успеваемост на метода. Резултатът от вярно осъществената процедура е както следва:

- тенът става по-свеж;

- горчивият усет в устата и периодическото гадене изчезват;

- няма главоболие;

- работата на храносмилателната система се възстановява;

- плаката на езика изчезва.

След прочистващи ограничения работата на храносмилателния тракт се възстановява. Също толкоз изразен резултат се следи във връзка с сърдечно-съдовата система. Но главните промени ще повлияят на работата на чернодробните кафези. Още на идващия ден можете да видите изгубването на признаците, присъщи за чернодробните патологии. Ако резултатът не е задоволително изразен, процедурата може да се повтори след месец.

Предпазни ограничения

Почистването на черния дроб вкъщи се смята за рисковано. Ето за какво, преди да го извършите, би трябвало да се консултирате с доктор. Дозировката и съотношението на съставените елементи могат да варират според от тежестта на пациента. Преди да вземете лекарството, би трябвало да се уверите, че няма алергична реакция към лимон и зехтин. Ако на стадия на пречистване на червата се появят изразени мъчителни чувства, е належащо незабавно да се консултирате с доктор. Приемането на болкоуспокояващи е нежелателно.

Вижте още храни за пречистване на черния дроб.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР