Починало е бебето, родено в Сирия от лишената от британско

...
Починало е бебето, родено в Сирия от лишената от британско
Коментари Харесай

Починало е бебето, родено от лишената от британско гражданство джихадистка

Починало е бебето, родено в Сирия от лишената от английско поданство джихадистка Шамима Бегум, съобщи Франс прес. 19-годишната в този момент тийнейджърка, която е родом от Източен Лондон, отишла на 15-годишна възраст в Сирия, с цел да се причисли към групировката "Ислямска страна " (ИД).

Шамима Бегум роди предишния месец в бежански лагер в Североизточна Сирия, откакто избяга от последния анклав под контрола на ИД в страната. Същия месец тя бе лишена от английско поданство от съображения за сигурност. Тогава Шамима отхвърли да се раздели с новороденото си момченце, с цел да бъде изпратено то във Англия.

Говорител на антиджихадистката коалиция Сирийски демократични сили удостовери новината за гибелта на бебето, само че не даде никакви детайлности. Би Би Си заяви, че момченцето е умряло от пневмония.

Първите две деца на Шамима Бегум, които също са били родени в Сирия, са умряли от болест и недохранване.

Англия, която стана през 2017 година сцена на няколко джихадистки офанзиви, бе шокирана от редица изказвания на тийнейджърката, която не изрази никакво страдание, че е отпътувала за Сирия.

Случаят с Шамима Бегум е прегледен образец за алтернативата, пред която са изправени западните страни по въпроса за възможното репатриране на своите жители, включили се към ИД в Сирия и Ирак, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР