Починалите вследствие на новия коронавирус в Китай в последното денонощие

...
Починалите вследствие на новия коронавирус в Китай в последното денонощие
Коментари Харесай

17 станаха починалите от новия коронавирус в Китай

Починалите в резултат на новия ковид в Китай в последното денонощие станаха от девет 17, предадоха международните организации, като се позоваха на управляващите.

Броят на инфектираните в провинция Хубей, епицентър на епидемията, е достигнал 444.

По-рано през днешния ден китайските управляващи оповестиха, че инфектираните от вируса в цялата страна са над 470 и показаха опасения, че броят им може да нарасне доста през идващите дни, когато се чака стотици хиляди хора от огромните градове да пътуват до родните си места, с цел да честват със фамилиите си настъпването на китайската Нова година.
За случаи на инфектирани с вируса оповестиха също Япония, Филипините, Южна Корея, Тайван, Тайланд и Съединени американски щати, както и китайските територии Хонконг и Макао, означават ДПА и Българска телеграфна агенция.

Британски медици ще посрещат директните полети от Ухан
Британското министерство на опазването на здравето разполага на лондонското летище Хийтроу медицински екипи, които ще посрещат директните полети от китайския град Ухан, където се появи новият ковид.

Медиците ще оферират помощ и препоръки на тези, които не се усещат добре. Според английското министерство тези ограничения са " пропорционални и превантивни " и при потребност могат да се разширят, с цел да обзет и идващите от други китайски градове, съобщи Франс прес.

Заплахата за популацията на Англия се прави оценка като " ниска ".

От на следващия ден ще бъде въведена сходна система и на римското летище Фиумичино, където всяка седмица идват три полета от Ухан. Температурата на пасажерите ще се ревизира със скенер. Предвижда се пасажерите да попълнят формуляр, в който да разказват през кои летища са минали и за къде пътуват, заяви Българска телеграфна агенция.

Вчера Европейският център за предварителна защита и надзор на заразните болести оцени риска от появяването на новия ковид в Европейски Съюз като " сдържан ". Според здравните специалисти обаче заплахата се покачва поради увеличението на пътуванията към китайската Нова година.
Румънските управляващи обявиха, че желаят да вкарат инспекция на температурата на пасажерите на летищата.

Френската министърка на опазването на здравето Анес Бюзен оцени през вчерашния ден риска от поява на болестта като " невисок ", само че акцентира, че заплаха съществува. Във Франция обаче не са въведени ограничения за премерване на температурата на идващите от Китай пасажери. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР