Починалата заради натравяне с нервнопаралитично вещество от семейството на Новичок

...
Починалата заради натравяне с нервнопаралитично вещество от семейството на Новичок
Коментари Харесай

Британката, починала от отравяне с Новичок, помислила отровата за парфюм

Починалата поради натравяне с нервнопаралитично вещество от фамилията на " Новичок " Доун Стърджис е сторила това, откакто се е напръскала сама с отровата, защото я помислила за безценен парфюм. Това удостовери приятелят ѝ Чарли Роули пред английската телевизия ITV.

ITV News Exclusive: Novichok victim Charlie Rowley says girlfriend Dawn Sturgess was `a lovely lady with a big heart`.

Hear the full story of how the couple were poisoned in his own words from 6.30pm on https://t.co/AZobps0dwO and @ITV pic.twitter.com/sRyHhLMQFg
— ITV News (@itvnews) 24 юли 2018 година

От описа на Роули, който също пострада, само че към този момент е в устойчиво положение, излиза наяве, че не може да си спомни къде е намерил шишенцето, само че то било в хартиена торбичка. Двамата с Доун помислили, че това е парфюм и напръскали ръцете си, само че Роули бързо измил течността, тъй като била " мазна " и нямала аромат. Малко по-късно Доун се оплакала, че ѝ е неприятно, а по-късно изгубила схващане.
Роули смята случилото се за необикновено неприятен шанс, защото навръх него и Доун се паднало да намерят отровата.
Шишето с веществото е било открито от английската полиция в банята на дома на Роули и Стърджис. Тестове са посочили, че веществото в него е същото, употребявано при атентата против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Полицията към този момент разгласи, че кордонът към къщата на Роули ще бъде вдигнат, защото към този момент няма заплаха от заразяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР