Починал експерт и замяната му с друг отложи процеса за

...
Починал експерт и замяната му с друг отложи процеса за
Коментари Харесай

Отложиха делото за смъртта на Милен Цветков за 1 септември

Починал специалист и замяната му с различен отсрочи процеса за убийството на Милен Цветков за 1 септември. По време на днешното правосъдно съвещание се оказа, че новоназначеният психолог не е прегледал персонално Кристиан Николов и няма по какъв начин процесът да продължи. В комисията вземат участие общо четирима специалисти.

Според отбраната на Николов психиатрично-психологическата експертиза е основна за хода на делото, тъй като от нея ще стане ясно дали подсъдимият е предизвикал гибелта на телевизионния водещ съзнателно, каквото е обвиняването. След нея се чакат пледоарии. В правосъдната зала отбраната на Николов изиска по-лека мярка " домакински арест ".



Според юристите обвиненият е в ареста прекомерно дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало заплаха да повлияе на следствието, защото всички очевидци към този момент са разпитани. Николов посочи, че няма престъпно минало, а отбраната добави, че в пандиза работи като раздава храна на пандизчиите.



Съдът обаче посочи, че от разпитите на движимостите лица може да се направи извод, че Николов е с висока степен на социална заплаха и съществува риск да извърши нови закононарушения.

Милен Цветков почина точно на Великден предходната година, до момента в който чака на светофар в София.



В колата му се вряза джипа на Кристиан Николов с близо 100 километра в час. Според прокуратурата по време на нещастието подсъдимият е бил използвал три типа опиати. Ако бъде приет за отговорен, 22-годишният Кристиан Николов може да получи от 15 до 20 години затвор, само че и пожизнен затвор.





Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР