Почина кенгуруто-терминатор РоджърМускулестото кенгуру Роджър, което се прослави из целия

...
Почина кенгуруто-терминатор РоджърМускулестото кенгуру Роджър, което се прослави из целия
Коментари Харесай

Почина кенгуруто-терминатор Роджър

Почина кенгуруто-терминатор Роджър
Мускулестото кенгуру Роджър, което се популяризира из целия свят с помощта на размерите си и внушителния си тип, е умряло на 12-годишна възраст – от напреднала възраст.

За това оповестиха във Facebook от резервата „ Алис Спирнгс “, където кенгуруто живя през последните години.

Роджър стана известен в интернет през 20015 година, когато резерватът пусна в обществените мрежи фотография. „ Когато започнаха да го демонстрират по малкия екран и фотографията ме стана доста известна, на него се отделяше прекалено много внимание “, сподели пред Би Би Си работещият в резервата Крис Барнс. В резервата се получават съболезнования за кончината на Роджър от целия свят.

Той бил взет в резервата още като дребен, откакто майка му била убита от кола на пътя. Роджър бил изваден от торбата на майка му от Бърнс.

Веднъж пристигнал в резервата, Роджър стартира да пораства - по време на гибелта му на височина той надвишава два метра, а тежестта му е 89 кг.

"Отначало се сближихме, само че скоро той стартира да гледа на мен като на съперник и се опитваше да ме напада", споделя Барнс.

В последните години от живота си той стартира да страда от инфектиране на ставите и частична загуба на зрение, обаче, съгласно Барнс, "той се радваше на пенсията си."

Кенгурута могат да живеят до 14 години, само че при естествени условия рядко живеят до тази възраст.

"За по-старите кенгуру е доста по-трудно да живеят в дивата природа. Ако се разболеят, те биват нападани от дивите кучета динго, които ги изяждат “, сподели Барнс.

Според него Роджър е бил заровен в резервата./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР