Почина фотожурналистът Цветан Томчев. Тъжната вест съобщиха колеги журналисти във

...
Почина фотожурналистът Цветан Томчев. Тъжната вест съобщиха колеги журналисти във
Коментари Харесай

Почина фотожурналистът Цветан Томчев

Почина фотожурналистът Цветан Томчев. Тъжната новина оповестиха сътрудници публицисти във Facebook. Томчев е умрял в съня си на 63 години.

" На огромни църковни празници си отиват хора с чисти души. Но това не ме успокоява, изключително когато си отиват хора без време. Тази нощ в съня си от тази свят си е отишъл моят другар и съмишленик Цветан Томчев ", написа Горан Благоев.

Цветан Томчев е роден през 1960 година в Ловеч. Завършил е снимка в " Юлиус Фучик " в София и българска лингвистика в СУ " Св. Климент Охридски ". Има 30 години стаж като фоторепортер.

Автор е на документални филми и книги, има 4 независими фотоизложби и е притежател на премия от Национален фотоконкурс в НДК – 1991 година, премия от Национален блиц-конкурс за пресфотографи – Габрово 1995 година, първа премия за фотожурналистика от състезанието на " Кодак ", премия „ Черноризец Храбър " за фотожурналистика от Съюза на издателите в България през 2003 година

Организатор е на националната галерия за българска фотожурналистика БгПресФото от 2002 година насам. От 2009 година е хоноруван учител в „ Арт лицей по екранни изкуства " и Нов български университет по специалността " Фоторепортер ".

 

" Труд " изрича съболезнования на околните му!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР