Почетното звание Носител на златна значка на град Шумен“ тази

...
Почетното звание Носител на златна значка на град Шумен“ тази
Коментари Харесай

Трима са носителите на почетното звание „Носител на златна значка на град Шумен“

Почетното звание „ Носител на златна значка на град Шумен “ тази година ще бъде връчено на Петър Минчев, Стефан Живков и Веска Ламбова.

Предложенията бяха включени в дневния ред и бяха гласувани на съвещанието на Общинския съвет през днешния ден.

Докладната бележка за удостояването на Петър Минчев със златна значка е импортирана от кмета Любомир Христов, като номинацията е на БК „ Шумен “. Петър Минчев е един от създателите на „ Фикосота “, а през годините е измежду главните спомоществователи на културни, образователни, спортни и други събития и организации, както посредством компанията, в която работи, по този начин и с многочислени дарения с персонални средства. През месец май Минчев навършва и 70 години.

Стефан Живков е кмет на Царев брод от 25 години и повече от две десетилетия той продължава да се употребява с публичното доверие и уважението на жителите на селото. Предложението за удостояването му с почетното звание „ Носител на златна значка на град Шумен “ е направено от общинския консултант Данаил Данчев и импортирано за гласоподаване на днешното съвещание на Общинския съвет.

Със своята работа краеведът Веска Ламбова способства за проучване на предишното на Шумен, за разпространение на родовата история и локалното културно-историческо завещание. Така аргументира предлагането за удостояването й с почетното звание общинският консултант Стефан Минков, а самодейността е подета от НЧ „ Добри Войников – 1856 “. През тази година тя навършва 80 години.

Съветниците утвърдиха и номинираните за „ Наградата на Шумен “ за изкуство и просвета, както и в областта на образованието.

Отличията ще бъдат връчени на тържествената сесия на Общинския съвет на 11 май – Ден на Шумен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР