Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира жребия на армейците

...
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира жребия на армейците
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Мачовете в Европа са от друго тесто

 Левски, ЦСКА и Славия стартират кръстоносни походи в Швейцария, Латвия и Финландия  Гриша Ганчев се заема със селекцията в ЦСКА
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев разяснява жребия на армейците пред " Тема Спорт ". Пената този път не пътува до Швейцария, а представител бе дългогодишният интернационален началник на армейците Илия Илиев.

" ЦСКА е играл против доста тимове като Рига и Адмира, които на пръв взор не са нищо изключително. Записвали сме сполучливи резултати, само че се е случвало и да не ги отстраняваме. В този миг е мъчно да определим какъв брой те са мощни и какъв брой сме ние.

В ЦСКА занапред започваме с подготовката, а на латвийците им върви шампионата. Пък и мачовете в Европа са от друго тесто. Не можем да кажем, че продължаваме напред сигурно. Трябва да сме деликатни. Още повече, че имаме нов треньор, а и много попълнения. Най-важното е да спечелим първия мач, който ще е вкъщи, с добър резултат.

Нужно е време да се избистри съставът, тъй че по лагерите да не гледаме доста международното, а да си гледаме тренировките и да разучим добре противника. За да няма след това някоя изненада. Той е водил ЦСКА против австрийци - Сваровски Тирол през 1986 година за Купата на УЕфА, когато алените са отстранени.

С австрийци на ЦСКА не му върви доста. Помним случая със Сваровски през 86-а. Първия мач в Австрия го прекратиха при 1:0 за нас поради заплашителен дъжд. Преиграхме го и ни биха с 3:0, беше огромен призрачен сън.

2:0 в реванша не ни стигна. Австрийците са много корави, и то освен във футбола, само че и в други спортове. Всичко зависи от нашите играчи. В Европа те ще са на корекция за неуспеха предишния сезон ", сподели Пенев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР