Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов заяви готовност с лични

...
Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов заяви готовност с лични
Коментари Харесай

ВМРО би платило на Манол, ако продължи кампанията с Талев

Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов съобщи подготвеност с персонални средства да се включи в самодейността на кандидат-депутата от ПП-ДБ Манол Пейков за откупуване посредством фондацията на Пейков на родната къща на писателя Димитър Талев в Прилеп.

Но в случай, че си продъжи самодейността и след изборите, щом я афишира два дни преди вота, сподели Каракачанов в Пловдив, който е на отчетно-изборна конференция на войводите под тепетата.

Той попита риторично Пейков, който е бил и народен представител, а партийните му началници са управлявали страната, за какво по времето на кабинета ПП-ДБ-БСП-ИТН не е настоял България да откупи парцела, който се разрушава и да го трансформира в музей.

Вместо това Министерството на културата, респективно Национален фонд Култура, с техен кадър отпред, заплаща 100 бона за гейпрограма в частен клуб Драг куин, добави Александър Сиди, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация.

Иначе концепцията е добра и Пейков евентуално го прави от положителни усеща, сподели Сиди, само че водачът му докара връзките ни със Северна Македония в най-ниската си точка. Те точно – Политическа партия и Демократична България, подвигнаха ветото за пускане на договарянията за участие, като се огънаха на Макрон, след което последваха погромите против българите там, сподели Сиди.

Според него е лицемерно два дни преди изборите тъкмо подобен претендент да се прави на родолюбец, изключително като и бил във властта 7 месеца и е мълчал за къщата на Талев.

Аз бих дарил средства, с цел да стане патримониум на българската страна, сподели още Каракачанов, който не е срещу това една частна фондация да откупи парцела, а по-късно страната да поеме част от издръжката, в случай че е за музей.

Но да забележим дали акцията на Пейков ще продължи и след изборите или ще се окаже предизборна пушилка за няко и различен глас, заключиха Каракачанов и Сиди.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР