Почетен плакет на кмета получи Христо Шипанов, председател на Регионалната

...
Почетен плакет на кмета получи Христо Шипанов, председател на Регионалната
Коментари Харесай

Община Варна с награда от Съюза на слепите по повод 100-годишен юбилей

Почетен плакет на кмета получи Христо Шипанов, ръководител на Регионалната организация на Съюза на слепите във Варна във връзка 100 години от основаването на организацията, научи Moreto.net.

" Впечатляващо е дълголетното партньорство сред Вашата организация и Община Варна за образуването на обществената политика за хората със характерни потребности. Благодаря Ви за силата и за приноса към икономическия и духовния живот на града. Уверен съм, че дружно ще продължим да работим все по този начин интензивно за обезпечаване на налична градска среда, качествени здравни, просветителни и обществени услуги, в интерес на хората в неравностойно състояние ", обърна се към него кметът Иван Портних.

Христо Шипанов от своя страна връчи на кмета плакет, в символ на почитание и признателност за поддръжката. " Варна е една от водещите общини в обществената политика в България и има съществени обичаи в тази област. Надяваме се и в бъдеще да продължим нашето съдействие в поддръжка на хора с увреждания в града “, добави Христо Шипанов.

Община Варна поддържа незрящите лица посредством Център за обществена рехабилитация и интеграция на хора с повредено зрение, който е с потенциал 40 места. Това е комплекс от обществени услуги, свързани с осъществяване на рехабилитация, обществено правни съвещания, просветително и професионално образование и насочване, правене и реализиране на самостоятелни стратегии за обществено включване. Предоставянето на услугата цели поддръжка на самостоятелното развиване, поддържане и придобиване на нови качества и автономия на лица с разнообразни тип и степен на увреждане на зрението, посредством целенасочени действия за интеграция и предварителна защита на общественото изключване. Услугата включва разнородни консултативни, лечебни и рехабилитационни действия, ориентирани към основаване, поддържане и разширение на обществените умения, както и образование за водене на независим метод на живот.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР