Почернените майки отиват при Сарафов. Разговорът с изпълняващият функциите главен

...
Почернените майки отиват при Сарафов. Разговорът с изпълняващият функциите главен
Коментари Харесай

Почернените майки отиват при Сарафов

Почернените майки отиват при Сарафов. Разговорът с изпълняващият функционалностите основен прокурор е поискане на фамилиите, изгубили близки на пътя.

Срещата с обвинител номер 1 е след следващ митинг против войната по пътищата. Родители и близки на починали в произшествия излизаха на митинг в София в последните дни. Хората желаят по-строг надзор на пътя.

Близките и родителите на жертвите на пътя се събраха пред постройките на Министерския съвет и някогашния Партиен дом, където в тази пленарна сесия заседава Народното събрание. Те желаеха незабавни ограничения, в това число законодателни, с които да бъдат фрапантно понижен броят на случаите със починали и потърпевши.

„ Държавата би трябвало да направи нужното, с цел да спре войната по пътищата “, сподели участник в демонстрацията.

Шествието се насочи към пешеходната пътека на улица „ Гурко “, покрай постройката на Министерството на вътрешните работи, където на 3 септември бе блъснат от автомобил и почина 15-годишният Филип.

Нулева приемливост за пияните на пътя. Това е главният извод от изследване в страната, съгласно което повече от половината желаят 0 промила зад кормилото

Проучването е част от акция по темета.

Близо 5000 произшествия

От началото на година в страната са станали близо 4800 тежки произшествия, сочат данни на Министерство на вътрешните работи.

До момента са починали 359 и 6302 ранени. Всяко четвърто пътнотранспортно произшествие в Европа е обвързвано с използването на алкохол.

Според данните от изследване близо 84% от българите дефинират сядането на кормилото в нетрезво положение като причина за войната по пътищата. Близо 60 на 100 от българите се афишират за нулева приемливост против алкохола на пътя. Те поддържат концепцията за събаряне на допустимите промили зад кормилото.

„ Факт е, че не един и двама българи сядат зад кормилото след използването на алкохол. От началото на годината доникъде на септември има над 3 хиляди нарушавания с водачи с централизация на алкохол сред 0.5 и 1,2 промила, а случаите с над 1.2 промила са над 3300 ”, съобщи по Нова ТВ Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “

На всеки четвърти му се е случвало да седне като пасажер до водач, който е използвал алкохол. 2.7% от изследваните лица споделят, че са карали с ясната концепция, че са пили, добавя социологът Юлиан Добрев.

Според закона глобите за пияни водачи стартират след 0.5 промила в кръвта. СПоред специалисти тази граница дава подправено чувство, че алкохолът на пътя е разрешен.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР