Побоят срещу протестиращи миналото лято зад колоните на министерския съвет

...
Побоят срещу протестиращи миналото лято зад колоните на министерския съвет
Коментари Харесай

Полицейски синдикат: Насилието е резултат от десетилетия проблеми

Побоят против протестиращи предишното лято зад колоните на министерския съвет е мъчителен за цялото общество случай, само че е резултат от десетилетия проблеми в Министерство на вътрешните работи. Това декларират в декларация от най-големия полицейски профсъюз – СФСМВР.

През последните няколко дни полицейското принуждение се трансформира в една от водещите тематики, откакто записите от охранителните камери на министерския съвет станаха обществени. Разбра се, че Министерство на вътрешните работи е саботирало инспекциите против личните си чиновници, а прокуратурата е мълчала цяла година, макар че е разполагала с фрагментите.

Според СФСМВР ползата към дейностите на служителите на реда от предишното лято е оневинен. От синдиката акцентират, че съжаляват за претърпяното от потърпевшите и споделят, че е неприемливо да се толерира превишаването на пълномощия от страна на чиновниците.

" Добилият необятен публичен отзив случай, колкото и мъчителен да е и за чиновниците, и за обществото като цяло, е значително просто резултат от надалеч по-мащабни проблеми, натрупвани в министерството в продължение на десетилетия. Спорадичните опити за осъществяване " на парче " на частични " промени " не доведоха до решение на тези проблеми, а до тяхното задълбочаване или до възникването на нови ", написа в декларацията им.

От синдиката приканват Народното събрание да предприеме ограничения, с цел да се проучва положението на Министерство на вътрешните работи и да се сътвори визия за промяна, която би трябвало да се случи в границите на 6-8 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР