Победителят в последното издание на Шампионската лига Челси е завършил

...
Победителят в последното издание на Шампионската лига Челси е завършил
Коментари Харесай

Челси с огромен дълг! На Стамфорд бридж изхарчили 400 милион...

Победителят в последното издание на Шампионската лига Челси е приключил годината на голяма загуба. Дълговете на лондонския гранд набъбнаха до1,8 милиарда евро, откакто Роман Абрамович е инжектирал пари предишния сезон в клуба, оповестява „ The Times “.

Годишните доклади на „ Fordstam Ltd “, компанията майка на Челси, демонстрират, че съветският предприемач и притежател на клуба е отпуснал 24 милиона евро предходната година, което е довело до в допълнение увеличение на дълга. Тази инжекция на пари накара „ сините “ да надминат Манчестър Юнайтед и Ливърпул във връзка с разноските за заплати, макар записаните загуби от 187 милиона през предишния сезон.

По съответно, сметката за заплати на Челси се е нараснала до 399 милиона евро, т.е. 17,5% повече, частично заради изплащането на бонуси за играчите му за спечелването на Шампионската лига. В съпоставяне с преследвачите си, Манчестър Юнайтед е отделил 386 милиона за заплатите на своите футболисти, а Ливърпул – 390 милиона евро. Единственият пред Челси е Манчестър Сити, чието перо за възнагражденията на футболистите му е 420 милиона евро.

Очевидно към това би трябвало да се добави и мощната инвестиция, направена от „ сините “ при започване на сезона с разноски за прехвърляния от 266 милиона евро, разпределени за Кай Хаверц, Тимо Вернер, Бен Чилуел, Хаким Зиеш и Едуар Менди.

Въпреки това, защото заемите са от Роман Абрамович, притежателят на клуба, Челси няма задължения, тъй като съветският магнат ще би трябвало да ги покрие, в случай че пожелае да продаде клуба.
Свързани вести Страхотно шоу на Челси - Ливърпул и най-после 2:2 за Ман Сити

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР