Победителят в последните две издания на Копа Америка Чили пропуска

...
Победителят в последните две издания на Копа Америка Чили пропуска
Коментари Харесай

Чили отпадна, защото ... победи служебно

Победителят в последните две издания на Копа Америка Чили пропуща международното състезание по футбол в Русия следващата година, а една от аргументите за това е, че в границите на квалификациите получи служебна победа против Боливия. Въпросната среща бе приключила 1:1, само че чилийците подадоха тъжба във ФИФА поради неточен футболист – родения в Парагвай бранител Нелсон Кабрера.

Световната футболна централа почете претенциите на Чили и присъди длъжностен триумф за първенеца на Южна Америка, който получи още две точки в актива си. Нелсон Кабрера обаче бе играл и против Перу при успеха на Боливия с 2:0. Така перуанците също получиха длъжностен триумф.

След изиграването на всички срещи от международните квалификации в Южна Америка Перу и Чили приключиха с по 26 точки. Перуанците обаче са пети в общата група поради по-добрата си голова разлика и ще играят спомагателен бараж против спечелилия от зона Океания Нова Зеландия за класиране на Мондиал 2018 в Русия. „ Инките “ не са взели участие на международно състезание от 1982 година насам. Чили загуби при визитата си на Бразилия с 0:3 в последния кръг и остана на шеста позиция в Южна Америка, пропускайки Световното в Русия.

Така се оказва, че в случай че ФИФА не беше присъдила служебни победи на Чили и Перу против Боливия, то Артуро Видал и компания щяха да имат точка повече от „ инките “ и като пети от Южна Америка да играят бараж с Нова Зеландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР