Победителите в 13-ите награди Синюн“ (или както са по-известни по

...
Победителите в 13-ите награди Синюн“ (или както са по-известни по
Коментари Харесай

Обявени бяха победителите в китайските награди за научна фантастика

Победителите в 13-ите награди „ Синюн “ (или както са по-известни по света - премиите „ Небула “) за китайска научна фантастика бяха оповестени в събота в югозападната китайска провинция Съчуан.

„ Новата нова вестникарска преса: Сянката на омагьосания метрополис “, написана от Лян Цинсан, завоюва най-хубав роман; „ Окото на Сайшътън “ от Уансян Фънниен получи премия за най-хубава новела; и „ Лунната банка " на Лян Лин беше отличен за най-хубав роман.

Нова премия, „ Звезден мост “, беше учредена тази година в опит да насърчи тези, които имат принос за интернационалното разпространение на китайската научна фантастика. Първата премия беше присъдена на китайския и задграничния екип от издатели и преводачи, които са взели участие в популяризирането на „ Трите тела “ по целия свят, изключително за популяризирането на японското издание. „ Трите тела “ е отличен с премията „ Хюго “ научно-фантастичен разказ на известния китайски публицист Лиу Цъсин.

Повече от 200 известни писатели на научна фантастика, учени и представители на свързани индустриални асоциации и медийни компании взеха присъединяване в церемонията по награждаването онлайн или онлайн.

Наградите „ Небула “ бяха учредени през 2010г. и към този момент са се трансформирали в необятно приети награди на световно високо равнище за китайска научна фантастика и значим прозорец за показване на китайската научнофантастична литература и развиването на промишлеността.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР