Победител в 14-ото издание на най-престижния конкурс за бизнес лидери

...
Победител в 14-ото издание на най-престижния конкурс за бизнес лидери
Коментари Харесай

Мирослав Вичев е Мениджър на годината 2021

Победител в 14-ото издание на най-престижния конкурс за бизнес водачи е Мирослав Вичев, основен изпълнителен шеф на БОРИКА АД. Носителят на купата стана известен по време на излъчения на 28 ноември по bTV документален филм „ Мениджър на годината 2021 – Изкуството на триумфа “, посредством който Разузнавателна служба на Турция Прес показа пред необятната общност достиженията на финалистите в състезанието през призмата на креативния дух и творчеството.

Награждаването на спечелилия е кулминационната точка във кино лентата. Името на новия Мениджър на годината по традиция беше оповестено от президента на България Румен Радев. Мирослав Вичев получи високото отличие по-рано през ноември на гала от затворен вид в президентската институция, извършена в наличието на финалистите от десетката на топ мениджърите на 2021 година и издателя на уредника на състезанието списание „ Мениджър “, Александра Мирчева.



„ За постигането на подобен сериозен мениджърски триумф има два съществени фактора – мениджърският екип и доверието от страна на акционерите. В това отношение от назначението ми Българска народна банка и огромните банки имат съществено доверие в мен и през днешния ден се вижда резултатът “, сподели минути след награждаването Мирослав Вичев. Победителят получи специално направена за състезанието пластика от бронз, символизираща откривателския дух, стремежа и силата на лидера. Наградата е дело на одобрения български ваятел в региона на дребната пластика Красимир Кръстев-Ломски.

По традиция пликът с името на спечелилия, излъчен от финалната десетка, бе връчен на президента от Силвия Пенева, ръководещ сътрудник в „ Делойт “. Консултантската компания е създател на основаната за състезанието методология. Експертите от „ Делойт “ правят селекцията на претендентите в три обособени стадия. При оценката на участниците се регистрират както финансовите им достижения, по този начин и лидерските им качества посредством 360-градусови изявленията със чиновници и сътрудници. След това резултатите се валидират от публичен съвет, за присъединяване в който „ Мениджър “ кани персони с неоспорим публичен престиж. Тази година той беше в състав: Маню Моравенов, изпълнителен шеф на Българска фондова борса; Светла Костадинова, изпълнителен шеф на Института за пазарна стопанска система и Елица Георгиева, началник корпоративни връзки в ЛИДЛ (представляваща Милена Драгийска, Мениджър на годината 2020). Нов съставен елемент от методологията през 2021 година са достиженията в посока цифровизация и автоматизация на процесите, както и два значими аспекта в мениджмънта, които последната турбулентна година извади на напред във времето – еластичност и резистентност.

В тазгодишното издание на състезанието „ Мениджър на годината “ специалният приз на името на проф. доктор Лъчезар Цоцорков „ За развиване на районите “ бе присъден на Кристина Иванова, директор на TELUS International Bulgaria и вицепрезидент интервенции за България и Турция. Носителят на тази премия се откроява с ясно дефинирани цели за развиване на локалните общности, построена философия на компанията по отношение на нейния принос към локалните общности и районното развиване, механизми за реализация на философията и измерими резултати за сполучливо извършени интензивности.

Кристина Иванова, директор на TELUS International Bulgaria и вицепрезидент интервенции за България и Турция, получава специфичния приз от Димитър Цоцорков, председатeл на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “ АД  /Снимка: Магдалена Мартева

Всеки един от десетимата финалисти в конкурса бе отличен и със специфична грамота за висши достижения в мениджмънта, връчени от сътрудници на състезанието. 

 

Генерален спонсор на 14-ото издание на състезанието „ Мениджър на годината “ е А1. 

Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и с поддръжката на: Fibank, Johnnie Walker, Bulgaria Insurance, British American Tobacco Bulgaria, Volkswagen България, Метрореклама

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР