Победата на Украйна във войната е най-добрата гаранция за сигурността

...
Победата на Украйна във войната е най-добрата гаранция за сигурността
Коментари Харесай

Брюксел: С наша помощ Украйна може да изпрати имперските амбиции на Русия на бунището на историята

Победата на Украйна във войната е най-хубавата гаранция за сигурността на Европа, а имперските упоритости на Русия би трябвало да бъдат изпратени на бунището на историята. Това написа Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в публикация, оповестена във френското издание L`Obs, съобщи Фокус.

В текста дипломатът акцентира, че " през днешния ден в света още веднъж има изказвания, че Украйна не може да завоюва войната против Русия и по тази причина страните би трябвало да се помирят... Тези хрумвания бяха неправилни през 2022 година и остават неправилни през днешния ден. Не би трябвало да им разрешаваме да оформят нашата политика по отношение на Украйна “, прикани Борел.

Той добавя, че успеха на Украйна в противодействието на съветската експанзия е най-хубавата гаранция за сигурност за Европа, защото след войната Москва ще понижи натиска върху своите съседи, ще улесни пътя на Киев към участие в Европейски Съюз и ще разреши на Европа, както и на света, да пренасочи вниманието си към доста други провокации.

" С наша помощ Украйна може да изпрати имперските упоритости на Русия на бунището на историята. Това би трябвало да управлява нашите дейности и мисли “, обобщава Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР