Победата на френския президент Еманюел Макрон на втория тур на

...
Победата на френския президент Еманюел Макрон на втория тур на
Коментари Харесай

Френският премиер Кастекс: Резултатът от президентските избори не е ясен

Победата на френския президент Еманюел Макрон на втория тур на президентските избори в страната не е обезпечена, съобщи през днешния ден министър председателят Жан Кастекс, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В неделя Макрон ще се изправи против крайнодясната кандидатка Марин Льо Пен.

" Играта не е завършила ", съобщи Кастекс пред радио " Франс Ентер ".

" Някои считат Еманюел Макрон и Марин Льо Пен за равни. Но има основни разлики " сред тях, акцентира Кастекс.

Проучвания на публичното мнение преди балотажа демонстрират, че президентът има преднина.

Двамата претенденти се стремят да привлекат гласовете на гласоподавателите, подкрепили на първия тур крайнолевия водач Жан-Люк Меланшон, който остана трети с 22 %.

Партията на Меланшон не даде указания на своите последователи по какъв начин да гласоподават на балотажа, откакто вътрешни съвещания демонстрираха, че огромна част от тях ще пуснат празна бюлетина или няма да отидат до изборните секции. Това прави резултата от изборите още по-несигурен, отбелязва Ройтерс.

Френският министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер сподели, че в случай че Льо Пен бъде определена за президент, тя ще " съобщи суверенитета на Франция в ръцете на Владимир Путин и Русия ".

Лидерката на френската последна десница не един път е изразявала своето удивление от съветския президент, отбелязва Ройтерс.

" Чух външнополитическите оферти на Льо Пен… Това е краят на френския суверенитет “, сподели Льо Мер.

Той добави, че възможната победа на Льо Пен би довела до съюз с Путин, липса на отбрана от страна на НАТО и разкъсване на връзките с Германия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР