Победа и златни медали за състезателя на СКПС-Витоша Крис Йорданов

...
Победа и златни медали за състезателя на СКПС-Витоша Крис Йорданов
Коментари Харесай

Успех! Българчета със златни медали в Будапеща

Победа и златни медали за състезателя на СКПС-Витоша Крис Йорданов от провелото се съревнование по скокове във вода в Унгария. Младият състезател е победител и завоюва златни медали в дисциплините 3 метра трамплин и кула на шампионата по скокове във вода „ Олимпийски очаквания “, който се организира в плувен комплекс „ Дуна Арена “ в унгарската столица Будапеща.

Крис Йорданов е ученик на Георги Чобанов и стана решителен победител с над 50 точки разлика в двата финала, състезавайки се във възрастова група 10-11 години. През тази година Йорданов е спечелил 18 златни медала от държавни и интернационалните шампионати.

Други наши млади спортисти в този спорт са Теодор Бъчваров (Ботев Враца), който се класира на 11-о място на 1-метров трамплин, Стефан Боюклиев (Витоша София) стана 12-и и състезателят на Славия Ясен Игнатов, който зае 14-а позиция.

В интернационалния шампионат взеха присъединяване състезататели от доста страни – Унгария, Полша, Чехия, Испания, Литва, Австрия, България, Украйна.

Националните състезатели Ива Ереминова и Цветомир Ереминов, дружно с Крис Йорданов, ще продължат подготовката си в Будапеща за надпреварите през идната 2024 година. Те ще останат в столицата Будапеща, тъй като в България за в този момент няма подобаващи условия за подготовка на състезателите и развиването на този спорт.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР