По звуковите уредби върви съобщение, че всички влакове са отменени

...
По звуковите уредби върви съобщение, че всички влакове са отменени
Коментари Харесай

Хаос на Централната гара в София заради забраните за пътуване


По звуковите уредби върви известие, че всички влакове са анулирани до второ разпореждане. Стотици хора са се събрали в чакалните, без да има изясненост дали и по кое време ще могат да пътуват. Спазването на отдалеченост от 2 метра тук-там е невероятно. Билети не се продават.

Сред блокираните има и хора, които работят в София, само че живеят в близки обитаеми места. Акушерки от столична болница не могат да се приберат в Ихтиман след нощна промяна, защото след прекъсването на целия междуградски автобусен превоз от и до София влаковете останаха единствена опция на напредване с изключение на персоналните коли.

Част от пристигналите на гарата пасажери са имали билети за рейс, купени в последните часове на четвъртък. Те са пренасочени от автогарата към Централната жп гара, където също чакат решение на управляващите дали и по какъв начин ще се пътува.

Няколко влака, пътуващи към София сутринта са прeстояли на разнообразни гари към столицата поради затегнатите през нощта антивирусни ограничения, излиза наяве от уеб страницата на железниците. На него досега няма известие за анулирани композиции.

От компанията обаче изпратиха известие до медиите, в което се споделя, че тръгналите през нощта влакове се позволяват поетапно до гарата.

От 10:00 часа ще бъде възобновено и придвижването на композициите, които отпътуват от гара София. До момента не се позволява тръгване на влакове от Централна гара в София. Това се постанова във връзка със основаване на организация за осъществяване на спомагателните ограничаващи ограничения за пътешестване от и до София, се споделя в известието.

Към момента обаче множеството влакове към момента не пътуват. До към 10 часа беше пуснат един трен до Перник. Към 11:30 часа беше оповестено отпътуването на още четири - до Петрич, Видин, Карлово и Варна. Билети се пускат единствено за доказаните направления.

В същото време пасажери споделят, че от другите гари в столицата като Подуяне са ги препратили към Централна гара, защото влаковете нямало да стопират на тези спирки.

За да няма пътувания по Великденските празници, от 17 до 20 април бяха спрени изцяло 39 влака в разнообразни направление, оповестиха от БДЖ в четвъртък. В известието беше посочено, че на останалите композиции ще качват пасажери единствено от огромните гари, а на по-малките ще може единствено да се слиза. Държавният транспортьор изясни решението си с подхванатите противоепидемични ограничения и понижаване на опциите за безпричинни пътувания.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР