По-заразният вариант на новия коронавирус, открит първо във Великобритания, се

...
По-заразният вариант на новия коронавирус, открит първо във Великобритания, се
Коментари Харесай

Британският вариант на коронавируса се разпространява бързо в Германия

По-заразният вид на новия ковид, открит първо във Англия, се популяризира бързо в Германия, предизвести през днешния ден немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан, представен от ДПА.

" Можем да допуснем, че този вид скоро ще стане преобладаващ и тук ", сподели Шпан пред кореспонденти. По думите му на английския вид, прочут като Би 117, в този момент се дължат 22 на 100 от инфекциите. Само преди две седмици негови носители бяха единствено 6 на 100 от инфектираните, добави той, като цитира данни на института " Роберт Кох ". Процентът на случаите с този вид се удвоява всяка седмица, сподели немският здравен министър.

Други 1,5 на 100 от случаите в Германия се дължат на разновидността на ковид, разпозната в Република Южна Африка, добави Шпан.

Понастоящем в Германия е в действие едномесечен локдаун, който е намалил доста растежа на новите случаи от началото на годината. Канцлерката Ангела Меркел и водещи министри от кабинета ѝ обаче предизвестяват, че е прекомерно рано за разхлабване на ограничаващите ограничения поради опасността от новите разновидности.

Германия е въвела строги гранични правила за допускане на нейна територия на пасажери от високорискови страни с огромно разпространяване на новите разновидности. Сред тях са Англия, Португалия, Бразилия и Република Южна Африка, а също Чехия и австрийската провинция Тирол.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР