По всичко личи, че съдебният процес срещу изверга Георги Георгиев

...
По всичко личи, че съдебният процес срещу изверга Георги Георгиев
Коментари Харесай

Съдиите в Стара Загора саботират делото за накълцаната Дебора

По всичко проличава, че правосъдният развой против изверга Георги Георгиев от Стара Загора, който през лятото преби грубо, острига до кожа и обезобрази с макетен нож 18-годишната Дебора, е заплашен от неуспех. Причина за това е всеобщият бойкот от страна на съдиите в Районния съд в града. До момента отказ по делото са си създали рекорден брой магистрати – цели 11, защото не желаят да правораздават по въпросното дело.

 

Парадът на съдиите дезертьори се води от ръководителя на Районния съд в Стара Загора Блага Бозова. От обществено наличните данни излиза наяве, че тя, както и още 10 съдии се базират на текста от Наказателно-процесуален кодекс, гласящ, че „ не може да взе участие в състава на съда арбитър или правосъден заседател, който заради други условия може да се смята преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото “.

 

Въпреки че обвинителният акт против гниещия в ареста изтезател на Дебора – Георги Георгиев беше импортиран от прокуратурата в Районния съд в Стара Загора още на 15 декември с помощта на шумния публичен напън и непринудено зародилите митинги против безнаказаното принуждение пред съдилищата в цяла България, към момента не се е намерил самоуверен арбитър в града на липите, който да поеме делото.

 

Ако всички магистрати от съда в Стара Загора си създадат отказ, Върховният касационен съд ще би трябвало да реши къде да изпрати делото. В града на липите върви слух, че локалните магистрати избират правосъдният развой да отиде в Пловдив, защото се боят от татуирания касапин Георги. Съдиите, които досега са приели, че заради някакви условия може да се смятат предубедени или заинтригувани директно или индиректно от изхода на делото, са Росен Чиликов, Блага Бозоза, Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков и Антония Тонева. Очаква се отказ да си направи и арбитър Неделина Минчева, на която делото беше

 

„ За обвинения Георги върви слух, че е част от престъпна тайфа, формирана от ММА бойци, която се занимава с всевъзможен тип незаконни действия – продажба на опиати, силово събиране на пари, изнудване и даже трафик на проститутки. Носи му се славата на принудител, който и в предишното е обезобразявал млади девойки, които дори не смеели да пускат тъжби против него. Вероятната причина за всеобщия отказ на съдии по това дело е, че магистратите се опасяват от Георги и мутрите от обкръжението му “, разяснява полицейски източник.

 

26-годишният касапин Георги Георгиев е с три повдигнати обвинявания. Първото е, че на 26 юни 2023 година с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод посредством нанасяне на удар с пестник в главата и 18 порезни рани с макетен нож е предизвикал на 18-годишното момиче двустепенна междинна телесна щета и я е обезобразил. За това закононарушение се плануват от 2 до 10 години затвор.

Второто обвиняване е, че на 26 юни е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си, като е остригал с електрическа машинка косата й, употребявайки мощ, удряйки я с пестник в лицето. Наказанието за това е до 6 година затвор. Третото обвиняване против изверга е, че в интервала от април до 25 юни м.г. се е заканил с ликвидиране на Дебора 6 пъти. По това обвиняване наказването е до 6 години затвор.

 

„ Съдиите в Стара Загора демонстрират срамно безволие! Опитват се посредством юридически хватки да се измъкнат от поемането на отговорност. Една от аргументите е, че обществото чака голяма неоправдателна присъда за Георги, а той може да лежи в пандиза най-вече 10 години “, разяснява срамния съдийски проблем по делото „ Дебора “ столичен магистрат.

 

И до момента в който съдиите в Стара Загора мишкуват, то Дебора към този момент записа дебютната си ария с фолк артиста Галин, която до този миг е събрала съвсем 1 млн. гледания. Обезобразеното момиче стана и лице на акцията „ Нито една повече “, ориентирана против домашното принуждение.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: Стара Загора съдии отвод Дебора Георги Георгиев дело
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР